Brak dzwięku


(Menes) #1

Witam serdecznie

Dzisiaj sformatowałem komp., nastepnie zaczełem instalować sterowniki graficzne etc. teoretycznie zainstalowałem również drivery do audio…z tym że nadal nie mam dzwieku. Próbowałem recznie zainstalować ( ekploruj CD) i pojawia mi sie komunikat iż:

http://img306.imageshack.us/img306/451/beztytuu2oc.png


(Edgarmks) #2

Zobacz czy dzwiek nie jest wyciszony

Mój komputer --> Panel sterowania --> Dzwieki i urządzenia audio --> głośnośc --> Zaawansowane i jezeli ptaszek jest zaznaczony to odznacz :slight_smile:

Resetowałes kompa po instalacji sterowników ??

Złączono Posta : 27.11.2005 (Nie) 15:33

Musisz miec zainstalowanego minimum service packa 1 zeby zainstalowac sterowniki :slight_smile:


(Menes) #3

Problem w tym iż tutaj rówiez nie jest zapieknie:

http://img494.imageshack.us/img494/4865/beztytuu3mh.jpg

Poprostu nic nie ma…głośniki podpieta ( dobrze na 100%) sterowniki niby zainstalowane a tu… :o

Jest zainstalowany SP1 oraz SP2

Było wszytsko odrazu aoutomatycznie aktualizowane najpierw SP1 a zaraz potem SP2


(Edgarmks) #4

Spróbuj zainstalowac najnowsze sterowniki :slight_smile:

http://www.centrumxp.pl/download/update/update.php?id=283

Service Pack 1 :slight_smile:

A ze screena widac ze nie ma zaistalowanego sterownika doo karty dzwiekowej


(Menes) #5

pojawia się taki komunikat:

http://img494.imageshack.us/img494/5472/beztytuu6ix.jpg


(Edgarmks) #6

To się wyswietla jak probujesz zainstalowac sterowniki ?


(Menes) #7

to wyświetla sie gdy próbuje zainstalować SP1 podanym w powyższym linku.

Płyta z którą był windows miała odrazu Sp1…potem został doinstalowany automatycznie Sp2.


(Edgarmks) #8

Sorry podałem zły link :frowning:

PS.Masz juz zainstalowany sp 1 ? bo mowiles ze wczesniej zainstalowałes service packa


(Menes) #9

Płyta instalacyjna win XP home miała odrazu w sobie Sp1…potem(niedługo po uruchomieniu) komp. został zauktalizowany automatycznie m.in. o SP2


(Edgarmks) #10

1.Spróbuj zainstalowac jeszcze raz te sterowniki

2.Spróbuj zainstalowac nowsze sterowniki


(Menes) #11

juz próbowałem wczesniej, najnowsze sterowniki do Realtek-a zainstalowane i nadal nic.

http://img453.imageshack.us/img453/3184/beztytuu7fn.jpg

EDIT

natomiast w menadżerze urzadzeń nie jest zainstalowany:

http://img111.imageshack.us/img111/9049/beztytuu2ml.jpg


(Edgarmks) #12

Przykro mi ale nie wiem jak ci pomoc :frowning:

To zaznaczone wyglada jak by nie były zainstalowane nadal sterowniki :?

zzz1zx.th.jpg


(Menes) #13

a ta dróga rzecz…drógi link do obrazka…czy moze to miec cos wspólnego z audio ??


(Edgarmks) #14

Tak bo to jest kontroler audio


(Menes) #15

A czy można by inne sterowniki lub inne controllery zainstalować ??


(Edgarmks) #16

Tzn. Inna wersja sterowników ?


(Menes) #17

Inna wersja, innej formy…tak jakby tych nie było.?

No bo przecież musze mieć dzwięk lol :smiley:

Albo np. uruchomić płyte spod bosu…i tam moze coś się da zrobić ??


(Edgarmks) #18

Możesz zainstalowac inna wersje sterowników ale firma musi byc ta sama to znaczy realtek i musza to byc sterowniki do karty dzwiekowej


(Menes) #19

no więc…zainstalowałem starsze sterowniki realtek-a i narazie działają :slight_smile:


(Edgarmks) #20

Bardzo dziekuje ze Ci pomogłem :slight_smile: