Brak ekranu logowania/wybrania użytkownika

Czyściłem system aplikacjami jak CCleaner, NinjaSystem, JetClean. Tego ostatniego użyłem pierwszy raz z polecenia znajomego i teraz nie mogę się zalogować. System startuje, widzę ekran/wygaszacz z zegarem, ale próba przejścia do logowania kończy się tym, że ta animacja przyjścia się nie wykonuje, są tylko ruchy tego ekranu, ale nic więcej. Wejście do trybu awaryjnego kończy się natomiast tym, że ładuje się, a zamiast ekranu logowania mam czarny ekran i kursor. Nie mogę przywrócić ostatniej konfiguracji, zrobić przywracania, bo nie znajduje żadnej kopii. Próby naprawy normalnie i z nośnika nic nie pomogły. Mogę tylko usunąć wszystko bez plików albo postawić system na nowo, a tego nie chcę, chcę to naprawić. Mam plik z wpisami z rejestru, które JetClean usunął, tak samo Ccleaner. Mam też HirensBoota z Mini Windows Xp. Poradzicie jak mogę to naprawić?

https://drive.google.com/file/d/0Byug-AEKv9NmbXF2NW1UT2hWd2c/view

Nic nie zrobisz. Konieczna jest instalacja Windowsa, od zera. CCleaner, lub inny wynalazek, wymazał Ci coś w rejestrze, co odpowiada za logowanie do Windowsa.
Proponuję, abyś używał tylko programu CCleaner. Z rozwagą.

Czasami jak jest czarny ekran i kursor, da się uruchomić menedżer zadań i wtedy można jeszcze coś zrobić. Sprawdź.

(Sam nigdy z ccleaner i jetclean nie miałem problemu). Tego ninjasystem nie znam.

Nie zrobiłeś czasem tak, że czyściłeś wszystkimi programami po kolei i uruchomiłeś ponownie komputer?

1 polubienie

A jak uruchomić menedżer zadań jak nie jest się na nikogo zalogowanym?
Zakończyłem pracę, usunąłem wszystkie zbędne pliki, dokumenty i programy, wyczyściłem każdym po kolei (wcześniej tylko NinjaSystem i CCleaner używałem i było ok, kolega namówił mnie na JetClean to jeszcze nim), zamknąłem później system, wróciłem do domu, i już zalogować się nie mogłem, jest tak, jak na nagraniu.

A to nie wiem, myślałem, że w awaryjnym już Cię loguje, tylko pulpitu nie widać.

A masz opcję tryb awaryjny z wierszem polecenia?

1 polubienie

Też bez zalogowania nic nie zrobię. Ale mam dostęp do wiersza poleceń z ekranu rozwiązywania problemów.

Przez mini Windows Xp naprawiłem rejestr przywracając z RegBack, i działa, nic nie straciłem chyba, na razie jest wszystko bardzo swoim miejscu. Dzięki sensu za zaangażowanie, a nie pójście na łatwiznę.

Wiesz który program był winny?

Nie, nie weryfikowałem nawet. Zostawiłem tylko System Ninja i CCleaner do usuwania kosza, starych plików itd. Zauważyłem natomiast, że programy nie potrafiły wymusić punktu przywracania, dlatego żadnego nie miałem, każda aktualizacja też je usuwa, a automatycznie są tworzone po 7 dniach. No i system ma limit narzucony, do edycji w rejestrze. Ale już wszystko ustawiłem po swojemu.