Brak emotikonów w GG


(Marcinadam) #1

Mam problem z moim GG, który objawia się absolutnym brakiem emotikonów w menu. :frowning:

Jest tak:

Sam program uruchamia się prawidłowo i wszystko gra, do momentu, kiedy chcę wstawić jakąś buźkę. Po kliknięciu na menu z emotikonami, w miejscu wpisywania tekstu pojawia się ta ikonka :frowning: , natomiast otwarte menu, które powinno zawierać pozostałe ikonki jest WIELKIM PUSTYM KWADRATEM.:evil: Jakby ktoś wszedł do sklepu i wszystko wyniósł.

Ikonki zniknęły też z menu statusu. :frowning:

Na liście rozmówców mam ikonki i reagują one prawidłowo na zmianę ich statusu. Tzn. nie ma ich, kiedy klikam i chcę zmienić status, to widzę tylko ich opisy.

Przeinstalowałem GG i dalej jest tak samo. :evil:

Tego problemu emotikonami nie ma na drugim, nie moim, profilu, więc podejrzewam, że mam coś z ustawieniami nie tak, ale co i gdzie?

Myślałem, że to przepełnienie archiwum, ale po opróżnieniu go - nadal jest bez zmian. :frowning:

Nie mogłem znależć odpowiedzi na to pytanie w archiwum.

Dziękuję za pomoc! !!


(m89) #2

ustawienia>>>grafika>>> i tam masz takie do zaznaczenia wyświetlaj emotikony


(Marcinadam) #3

Nie ma tak dobrze. To jest zaznaczone.

Aha jescze jedna ważna rzecz.

Po tym jak klikam na menu z ikonkami, po chwili wyskakuje kommunikat systemowy, że program wykonał nieprawidłową....bla, bla, bla

Wiadomo, czym to się kończy.


(Lukas 1) #4

no to nic innego jak zainstaluj jeszcze raz GG. To samo kiedys mialem jak zainstalowalem dodatkowe emotikony. Jak je pozniej zdeinstalowalem to mi usunelo wszystkie. Po zainstalowaniu GG na nowo wszystko wrocilo do normy.

Jak masz XP to nie boj sie ze stracisz ustawienia bo wszystko pozostaje.


(Marcinadam) #5

Było instalowane trzy razy od samego początku.

Nie instalowałem żadnych dodatkowych emotikonów. Podstawowych mi nie wyświetla.


(Lukas 1) #6

mi tez podstawowych nie wyswietlalo ale reinstall GG mi pomogl.

poczysc rejestr i wtedy moze wroci do normy.


(m89) #7

a czy gg walisz w ten sam katalog??? spróbuj w inny katalog

sprubój wyeksportować listę kontaktów na serwer usunąć profil a potem zrobić nowy i importować listę kontaktów(powinno być OK poza archiwum rozmów)


(Marcinadam) #8

Sorrki, ale nie umiesz czytać??

Napisałem wszystko wyżej w pierwszym poście, a potem jeszcze dodałem info z padem gg.

Jak to możliwe, że na moim profilu w gg nie ma tych emotikonów, a na profilu siostry są? Rejestr tutaj nie ma nic do rzeczy. Tak sądzę, ale jest sprzątany.

Po odinstalowaniu, usuwam pozostałości po GG w folderze z programami.

to też nic nie dało


(Lukas 1) #9

nic to nie da bo wszystkie ustawienia pozostaja w folderach systemowych a nie w "program files"


(M a x) #10

po deinstalacji przeczyść rejestr oraz usuń katalog documents and seriings -kowalski - gadu gadu zresetuj komputer i zainstaluj z tej strony : http://ada.com.pl/download.php?plik=internet jezeli by nie działało dalej doinstaluj pakiet emotikonów


(Lukas 1) #11

musze Cie zmartwic ale umiem. :evil:

czlowieku rejestr to jest kregoslup calego systemu i nie pisz ze nic nie ma do rzeczy bo to wlasnie tam cos sie namieszalo. :evil: :evil: :evil: :evil: A to ze usuniesz folder "Gadu" to Ci nic nie da bo jak pisalem wyzej wszystkie ustawienia zostaja w folderach systemowych.


(lazikar) #12

Dokładnie tak.

Musisz po usunięciu GG nie tylko usunąć folder C:\Documents and Settings\Nazwa konta\Gadu-Gadu ale po tym gruntownie przeczyścić rejestr i dopiero zainstalować ponownie GG.


(Kojot) #13

Ja bym spróbował jeszcze wejść w Internet Explorer -> Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane i w zakładce Multimedia zaznaczyć:

- Pokaż obrazy

- Odtwarzaj animacje na stronach sieci Web

Możesz też popróbować z innymi opcjami.

Ja mam zaznaczone wszystkie oprócz Pokaż symbole zastępcze dla pobieranych obrazów i u mnie jest OK :slight_smile:


(Marcinadam) #14

I miałem rację, chociaż wiem, czym jest rejestr dla systemu.

Nic to nie dało, bo i nie mogło, skoro na drugim profilu GG działa OK.

Zastanawiałem się nad jakąś zależnością między wyświetlaniem emotikonów, a innymi ustawieniami, ale nic mi do głowy nie przychodzi.

Musi być coś, co po prostu blokuje ich wyświetlanie w moim profilu.


(lazikar) #15

A próbowałeś stworzyć nowy profil z tym samyym numerkiem??


(Marcinadam) #16

Też o tym myślałem, ale to mam ustawione.

Tam po prostu nie ma nic. Jest jeden wielki kwadrat, bez podziału na pola.

--Post 2 -----

Tak i nadal jest to samo.

Pisząc profil, miałęm na myśli profil użytkownika w XP, a nie w GG..

Mam dwa profile w GG pod tym samym numerkiem i jest bez zmian.


(Kojot) #17

A może tu chodzi o jakieś wyłączone efekty w Windows XP.

Prawy klik na pulpicie -> Właściwości -> Wygląd -> Efekty

Niestety co dalej to Ci nie powiem, bo już mi się dalej nie otwiera tak jak pisałem w temacie: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=


(Marcinadam) #18

Nic z tego.

Ale jeszcze zobaczę, co się będzie działo, jak wrócę do domyślnego wystroju XP, chociaż wcześniej nie miało to żadnego wpływu.

Jakaś paskuda musi mi to blokować.

Może mam jave zepsutą. Popatrzę tam.

Do linka z tematem - nie pomogę, bo nie wiem.