Brak głosu syntezatora mowy "Microsoft Adam" w programie Ivona Reader

Witam!
Mam pytanie: dlaczego ja nie mam dostępnego w Ivonie Readerze do wyboru głosu Microsoft Adam? Paulina jest, a Adama nie ma. W programie Narrator są oba głosy do wyboru, zatem o co chodzi?
Z góry dzięki
Mam Windowsa 10 Pro

Ja mam oba ale dlaczego u ciebie brak? a może przeinstalować system bo mogło coś przez przypadek zostać usunięte! Chociaż nie sprawdzałem tego wcześniej a wczoraj robiłem aktualizacje do kompilacji 449

Niczego nie usuwałem! Ja mam jeszcze Mary i Mike’a. Może idzie to pobrać jakoś?

To nie,ze usunąłeś celowo ale czasami można usuną niechcący! Dobrze było na Amidze tam dyskietkę się zabezpieczyło i po problemie a tu? zdarzało mi się,że przeciągając plik w nieodpowiednim momencie puściłem i kaplica poszło! Jedyna rada to spróbuj nowej instalacji a przed rozpoczęciem tej zabawy zrób sobie kopię tego co masz (ja robię Acronisem) i zainstalujesz tylko sam system i zobaczysz czy działa czy nie.

Na kompie mojego brata też nie ma, a tam jest czysty system - niedawno zainstalowany.

Jaką masz wersję tego systemu? 1903 czy starszą! bo tak naprawdę ciężko powiedzieć co może być przyczyną,ja dodatkowo również jestem zalogowany na koncie Microsoft może w tym tkwi problem,nie wiem.

Mam 19H1. Może idzie to pobrać i doinstalować?

Tego ci nie powiem bo nie wiem!! 19H1 to tak napisano w systemie? Wejdź na ustawienia/system/informacje i tam po prawej stronie na dole napisano kiedy instalowałeś i jaka kompilacja…

kompilacja systemu operacyjnego to: 18362.418

19H1 - 1903 (H to nowy pomysł na zapis).

Program Balabolka też Adama nie widzi. Ja kiedyś tego Mike’a i Mery pobrałem i doinstalowałem. Adama by tak nie szło dograć?