Brak godziny i daty na ekranie logowania

Po włączeniu laptopa (Win10) pokazuje sie ekran blokady z tłem i USER zapraszamy.Brak na ekranie godziny i daty (po lewej stronie na dole)/Jestem od niedawna uzytkownikiem Win10 dlatego prosze o porade. .Po wcisnięciu przycisków Windows+L pokazuje sie ekran blokady a tam jest i data i godzina.Po ponownym uruchomieniu laptopa juz nie.

Hmm… może wystarczy hasło dodać do konta użytkownika.

Dzięki za poradę.Jadnak nie bedę dodawał hasła logowania.Jestem jedynym uzytkownikiem laptopa w domu.

Klikaj po kolei…
Ustawienia Systemu
Zegar, język i region
Region
Zakładka Administracyjne
Kliknij Kopiuj ustawienia
Zaznacz Ekran Powitalny
OK

Nie widzę ustawień systemu.Są tylko USTAWIENIA (koło zebate),czas,język,region,język i tam"administracyjne ustawienie języka".Skopiowałem dodałem do ekranu powitalnego i nie pomogło.Mimo to dzekuję.

1 polubienie

Jeszcze wpadłem by spróbować wyłączyć autologowanie ale nie wiem jak to zrobić na Windows 10 i czy coś daje.

Nie testowałem:

Na ekranie logowania nie ma Daty i czasu To jest na EKRANIE BLOKADY. Jak chcesz to musisz ustawić sobie hasło, to powita Cię Ekran blokady.

1 polubienie

Dzięki.Oglałem filmy,to jest dla mnie zbyt skomplikowane.

Na ekranie logowania nie ma Daty i czasu To jest na EKRANIE BLOKADY.

Guzik prawda ustawiłem hasło i przed włączeniem komputera mam zegar i sieć - muszę pociągnąć w górę by się zalogować i wpisać hasło.