Po włączeniu laptopa (Win10) pokazuje sie ekran blokady z tłem i USER zapraszamy.Brak na ekranie godziny i daty (po lewej stronie na dole)/Jestem od niedawna uzytkownikiem Win10 dlatego prosze o porade. .Po wcisnięciu przycisków Windows+L pokazuje sie ekran blokady a tam jest i data i godzina.Po ponownym uruchomieniu laptopa juz nie.
Hmm… może wystarczy hasło dodać do konta użytkownika.
Dzięki za poradę.Jadnak nie bedę dodawał hasła logowania.Jestem jedynym uzytkownikiem laptopa w domu.
Klikaj po kolei…
Ustawienia Systemu
Zegar, język i region
Region
Zakładka Administracyjne
Kliknij Kopiuj ustawienia
Zaznacz Ekran Powitalny
OK
Nie widzę ustawień systemu.Są tylko USTAWIENIA (koło zebate),czas,język,region,język i tam"administracyjne ustawienie języka".Skopiowałem dodałem do ekranu powitalnego i nie pomogło.Mimo to dzekuję.
Jeszcze wpadłem by spróbować wyłączyć autologowanie ale nie wiem jak to zrobić na Windows 10 i czy coś daje.
Nie testowałem:
Na ekranie logowania nie ma Daty i czasu To jest na EKRANIE BLOKADY. Jak chcesz to musisz ustawić sobie hasło, to powita Cię Ekran blokady.
Dzięki.Oglałem filmy,to jest dla mnie zbyt skomplikowane.
Na ekranie logowania nie ma Daty i czasu To jest na EKRANIE BLOKADY.
Guzik prawda ustawiłem hasło i przed włączeniem komputera mam zegar i sieć - muszę pociągnąć w górę by się zalogować i wpisać hasło.