mam taki problem jak wlaczam komputer przed dlugi czas ok 45sekund widze napis Zapraszamy pozniej jak sie wlaczy widze tylko tapete , rzadnych ikon nic pasku zadan , nie moge wlaczyc menadżera urzadeń bo pisze ze zostal wylaczony przez admina , a ja jestem adminem a w trybie awaryjnym wszytko działa
help
Wygląda na infekcję.
Daj logi z HiJackthis 2.0.2 i Combofix.
Logi wklejasz na wklej.org lub wklejto.pl, a w poście dajesz tylko link.
hmm tylko w normalnym trybie nic nie moge zrobic moglbys mi powiedziec jak to zrobic w tybie awaryjnym i zeby dzialo w trybie normalnym?
ja miałem to samo jak miałem za dużo ikon :o
a jak sobie z tym poradziles?
ja wszytskie ikony (które mogłem nic przy tym nie psując) przeniosłem do jakiegos folderu i teraz mam foldery takie jak: PROGRAMY GRY INSTALKI FILMY i wszytskie skróty tam powrzucane
PS. Zniektórymi grami sie tak nie da ale jak bedziesz chcaił przeniesc to powinien byc komunikat że może zepsuć grę.itp.
e ja mam gorszy problem . ale widze ze nikt sie nie kwapi zeby mi pomóc
“gorszy” tzn?? :roll:
– Dodane 23.05.2009 (So) 22:19 –
a jakim antywirusem skanujesz?? i kiedy ostatni raz?
domis14 , a miałeś też zablokowany Menedżer Zadań?
Jego blokada wskazuje w dużej mierze na infekcję.
bartek1994zg , na razie spróbujmy użyć SDFix - wykonaj wszystkie instrukcje.
nie ja niemiałem zablokowane miałem tylko problem z długim wczytywaniem pulpitu i na ten temat się wypowiedziałem sam mam zreszta podobny probelm ale to juz innny temat <2 problemy…>
deFco247 tylko jak mam to sciagnac ?
wykonaj w trybie awaryjnym co podał defko
tylko w odwrotnej kolejności
1.Combofix
2.HijackThis
Przecież tam jest link pod słowem SDFix:
Leon$ , mógłbyś przynajmniej aż tak nie przekręcać mojego nicku?
Zresztą ja wymawiam swój nick tak, jak ty go napisałeś.
sciagnelem ten SdfIX nma drugim komputerze wrzucilem na pendriva wlaczylem zepsutego kompa bez obsluji sieci chcialem zainstalowac i pokazal mi sie blad odmowa dostepu help
– Dodane 23.05.2009 (So) 22:54 –
NOM, mam ten program i co ? cos tam przeskanowal i co mam dalej zrobic
– Dodane 23.05.2009 (So) 23:07 –
jestescie?? plz pomóżcie
Wstaw na wklej.org plik Report.txt z folderu SDFix i daj link do niego na forum.
Potem spróbuj uruchomić programy, o które wcześniej prosiłem, najpierw uruchom Combofix, a potem HJT.
Daj z nich logi.