Wiem że standardowo możną ją włączyć w kilku miejscach, ustawieniach karty sieciowej, ustawieniach na pasku zadań itd, ale w moim przypadku nic nie działa.
Jak nie było ikony sieci tak nie ma, i jestem pewien że jest to spowodowane wyłączeniem jakiejś usługi,bo starałem się maksymalnie powyłączać niepotrzebne rzeczy.W sensie wyłączałem z głową a nie na pałe, ale widać cos o jedno za dużo
Ktoś orientuje się jakie usługi odpowiadają za wyświetlanie ikonki sieci obok zegara?
Usługa Połączenia sieciowe.
Menu start - panel sterowania - ikony obszaru powiadomień.
Przy Sieć - wybierz - pokaż ikony i powiadomienia i OK. Tak powinno być domyślnie, ale nie jest, skoro nie ma ikonki. Jak nie zadziała, to z powrotem na ten panel i na dole jest - Przywróć domyślne zachowanie ikon i OK
Rozumiem, że internet działa, tylko nie ma ikony łącza…
A w jakim dystenie okroiłeś usługi? Ja mam na windows 7 x64 tylko 26 procesów i wszystko działa prawidłowo.
Dzięki ale to nie to
dziwnie to wyglada bo w ikonach systemowych mam ikone sieci włączoną, ale wyszarzoną i nie mogę zmienić jej stanu.
To do pierwszego posta, Bogdan zaraz sprawdze .
System win 10 pro, ma masakrycznie duzo usług chyba 3 razy wiecej niż stara dobra 7mka.
To na dole przywróć domyślne zachowanie ikon.
ANo internet działa, niestety nie mam takiej opcji przywróć domyślne., nie wiem czemu .Dzieki
Tu juz na tym forum coś takiego było. Ze trzy, cztery lata temu? Nie pamiętam ale to było coś z rejestrem. A może z przywróceniem wszystkich usług do domyślnych ustawień przy pomocy jakiegoś pliku .reg
Ja bym skorzystał z przywracania systemu. O ile włączony.
Siedzisz tu długo i pewnie od lat, to łatwiej ci te moje " zwidy " sprawdzić.
Ano dzieki, będę szukał, ale przywrócenie wszystkich usług wolę zostawić jako ostateczność;)
Ano, 11 rok. Właśnie zbudziłem się w stanie omdlałym, bo spadło mi ciśnienie 100 x 60. Papieros, tankuję kawę i pomału omdlenie ramion przechodzi. Jeszcze ta cho-erna arytmia. Ale zaczyna być spoko.
Gdy powyłączał przywracanie systemu, to nic nie zrobimy. Jest myk z RogueKiller - Program ma analizuj. I choć nic nie znajdzie, robi się restart. Po restarcie pojawią się systemowe ikony. To był sposób na naprawę paska narzędzi.
Co do reg w windows 10 - ani nie jestem teraz w stanie szukać, ani pomóc, bo w 10 to dziwoląg i ma osobną aplikację menu start. Skąd ten windows 10 pro? Co mu usunięto, co zablokowano?
A jak już były skrypty - szpiedzy i telemetria won, optymalizacja Windows?
Ano wszystkie syfy powyrzucane telemetria bloatware itd. Znalazlem poradnik w internetach z usunieciem jakiegos klucza w rejestrze, problem tylko taki że tego klucza nie mam w podanej ścieżce. Ciekawy ten roguekiller, przyjrze się mu Dzieki za pomoc, nie jest to wielki problem,i da się z tym żyć,no ale człowiek woli jak wszystko jest tak jak być powinno btw przy cisnieniu 100 pijesz jescze kawe? grubo
Gdy ciśnienie górne 100 a dolne 60, - to ja się wywracam. Przynajmniej 120 na 80.
PIOTR - to je w tym roku drugi raz.
Teraz bądź mądry i znajdź “ten poradnik w internetach z usunieciem jakiegos klucza w rejestrze”.
Rejestr tam ma, że łatwo go uszkodzić. Przezorny robi punkty przywracania rejestru, albo zapisuje w notatniku to - co usunął - czyli wszystkie usuwane klucze i ich wartości.
To, co narobiłeś, to było bardzo lekkomyślne, bo my nie zmyślimy Tobie tego, co usunąłeś, bo nawet gdybyśmy utrafili klucz, to i tak nie wiedzielibyśmy wartości, chyba żeby kto u siebie na win 10 znalazł i podał Tobie. Znajdź więc w internetach to, co usunąłeś. Ja wracam do spania. Na razie!
Z usunięciem klucza czy ze zmianą jego wartości bo to różne rzeczy.
Co do usług to wiele jest od siebie zależnych. Wyłączysz jedną a unieruchomisz parę.
Trzeba dobrze wiedzieć które się wyłącza bo niespodziewanych kłopotów można sobie narobić
Co do usuwania tych dodatkowych programików, tez to zrobiłem.
Co do telemetrii nie. Ograniczyłem ją tylko do danych sprzętowych i systemowych.
Jej całkowite wyłączenie może być ryzykowne. To dzięki niej serwis update wie czy dana duża poprawka jest zgodna z twoim sprzętem, sterownikami. Nie wszyscy od razu je otrzymują a jedynie ci których sterowniki są z nią kompatybilne. Ja swoje 1903 dostałem po miesiącu inni czekali nawet do pażdziernika mimo że wydano ja w maju.
Bogdan-nie usuwalem zadnego wpisu w rejestrze,jego tam nie bylo,i jest napisane ze go tam moze nie byc.
"Co do usług to wiele jest od siebie zależnych. Wyłączysz jedną a unieruchomisz parę."ano,to niestety prawda,i za tą ikonke odpowiada w sumie pięć różnych usług.
A jesli ja nie chce updatów? mam instalke windowsa z wyrzuconymi 2 gb śmieci,niepotrzebnych programów i adware od ms,system śmiga dwa razy szybciej niż normalny.
No to masz dziurawy system. Podatny na exploity. I nawet nie będziesz wiedział czy ktoś nie ma nad nim większej władzy niż ty.
A to jak system śmiga zależy przede wszystkim od sprzętu.
Nawet nie będziesz wiedział, gdy kastrat windows 10 strzeli focha. Może to i dobrze, abyś się zbytnio nie martwił problemami w systemie. Nie będziesz robić backupów ważnych rzeczy na komputerze, nagrywał, pakował na hasło i umieszczał w chmurze, to tylko pozostanie papier toaletowy… po
Jeszcze się taki nie ujawnił, który by kastraty naprawiał. A to towar awaryjny z grupy ryzyka.
Nie rozsmieszajcie mnie z tym dziurawym systemem antywirusa nie używam od 2003 roku,tylko dobry firewall. Nigdy nie mialem problemu z wirusami,pomimo tego że sciagalem dawno temu setki cracków i złamanych programów. Jeśli ktoś ma glowe na karku i wie co robi,to moze pracować wiele lat na nieaktualizowanym systemie. W razie problemu firewall zablokuje jakiekolwiek polaczenia wychodzace.
Tylko jakoś się składa ze to ty masz problemy. Więc z tą głową na karku to bym się tak zbytnio nie afiszował.
Twój system, twoje problemy.
Nie mam problemów:) mogę to naprawić na dwa sposoby w kilka minut, tylko nie odpowiadają mi za bardzo te dwa rozwiązania,i szukałem czegoś innego.
Lubię takie bajki. Śmiech to zdrowie.