Brak internetu na jednym komputerze


(Kirray13) #1

Witam,

pomogliście mi na forum raz, więc poproszę o waszą radę ponownie.

Otóż, mam dziwny problem z połączeniem na moim komputerze stacjonarnym.

Na początku działo się tak, że połączenie było ale było tak jakby zapchane non-stop, ponieważ ściągał mi z prędkością 25 kb/s z Utorrenta a stron internetowych w ogóle nie ładował. Odpaliłem CintRepa i wszystko działało. Na następny dzień z rana musiałem wynieść kompa do innego pokoju bo remont, toteż podłączony był innym kablem niż pierwotny. W każdym razie problemów już nie było, uznałem, że CIntRep spełnił swoje zadanie i wszystko będzie działać. I rzeczywiście było tak, że przez 2 tyg nie było żadnego, ale to żadnego problemu w działaniu internetu. Dopiero gdy przeniosłem sprzęt do swojego pokoju z powrotem okazało się, że problem nie zniknął. Znowu zaczęło się dziać tak, że nie ładował stron, nie było w ogóle transferu. I tutaj proszę się ze mnie nie śmiać, gdyż jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i po prostu sprawdzałem co mi przyszło do głowy : Na start sprawdziłem kabel, czy w ogóle działa na innym kompie i owszem, działa bezproblemowo. Nadal coś mi nie pasowało przy tych kablach to podłączyłem mojego kompa (już w moim pokoju) tym samym kablem, którego używałem przez 2 tyg i oczywiście nie zadziałał. Kabel jak najbardziej sprawny, ponieważ zaraz potem sprawdziłem na laptopie i wszystko działało. Potem stwierdziłem, że w sumie może to jakiś wirus czy coś podobnego, to przeskanowałem, ale nic nie wykrył. Może jakiś błąd z plikami systemowymi, ale że na tym się nie znam to po prostu go sformatowałem. I koniec końców zostałem ze sformatowanym dyskiem C (D nieruszony), brakiem internetu, który już nie mam pojęcia z czego może wynikać. I uprzedzając pytanie - resetowałem router oczywiście (NetiaSpot), na innych komputerach wszystko działa jak należy toteż spece z Netii nie są mi w stanie pomóc, bo internet wszędzie oprócz mojego pokoju działa normalnie, więc to wina sprzętu.

Panowie, naprawdę nie mam pojęcia co tutaj może być jeszcze nie tak, więc jeżeli macie jakieś wskazówki to bardzo proszę o podzielenie się nimi.

Z góry dziękuję i pozdrawiam


(bison616) #2

zainstaluj inne stery do karty sieciowej nowsze badz starsze, może coś sie zmieni za lepsze

btw zawsze możesz kupic adapter wifi na usb do 30 zł