Brak internetu na kablówce Vectra


(Hagen17pl) #1

Witam,

Zainstalowałem kuzynce na świeżo windowsa xp sp3 wszystko pięknie łądnie , zainstalowałem nowego avasta, był upierdliwy to zainstalowałem ESET Internet Security 4 , wyłączyłem ochrone i nagle stracił się internet. Włączyłem dalej nie ma internetu. Przeinstalowałem windowsa dalej nie ma internetu, zainstalowałem Kasperskiego. Płyta ASUS P5Q oczywiście sterowniki do karty sieciowej zainstalowane. Wykrywa sieciówke z płyty, sam po instalacji windowsa przydzielił przez DHPC , brame, maske, dns ip itd. Robie napraw ale nie widać żadnych problemów. wpisuje w uruchom "ping http://www.wp.pl" i mi nie pinguje, netstat nie działa. Kablówka w TV chodzi a internetu nie ma. Tak jakby był ale go nie ma. Miał ktoś taki dziwny problem ?? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam


(Pharun) #2

A ma modem do tego internetu? (ja w UPC mam oddzielny modem do internetu mimo że idzie wszystko po kablach z kablówki) - czasem trzeba go po prostu zresetować żeby zahulał (polecam wariant: wyłączyć kompa, wyłączyć modem z prądu, iść na papierosa (bądź poczekać 5-10 minut) włączyć modem, poczekać aż lampki przestaną robić dyskotekę, włączyć kompa).


(MariuszListecki) #3

Po 1 o Firmie vectra dobrego słowa powiedzieć nie mogę.

Po 1 sprawdź czy sieciówka polączona jest zaporą

Po 2 Poczekaj ze 2 dni bo długo remonty u nich trwają

Po 3 powyłaczaj wszystkie antywiry i firewall-e


(DiamondBack) #4

Nie czekaj chwili dłużej. Zadzwoń. Jeśli chodzi o obsługę techniczną problemów z internetem to jest na bardzo wysokim poziomie w Vectrze.


(Hagen17pl) #5

Tak jest modem, może spróbuje :wink:

Po 1 ja nie moge nic powiedzieć :slight_smile:

Po 1 nie była podłączona

Po 2 jak jest kablówka to jest internet, to nie jest remont

P 3 powyłączałem dalej nie ma

Noo zobaczymy czy samemu dam rady, po dałem temat na innym forum i to może chodzić o świrowanie adressu MAC na płycie głównej, przez co modem mnie blokuje :wink: