Brak Internetu po SP3


(Ozzy666) #1

Mam internet LAN, karte sieciową : D-Link-520+ Wirecless PCI Adapter. Mam Windows XP Home Edition z Service Packiem 2 teraz po zainstalowaniu Service Packa 3 nie działa mi karta sieciowa D-Link i nie moge połączyć się z internet, kombinowałem na wiele sposobów i nic, nie pomogło nawet instalowanie SP3 na "świeży" system. Co zrobić? A drugie pytanie mam takie: jak zintegrowac IE7 z płytką Windows XP+SP3 (udało mi sie zintegrować Sp3 do płytki XP ale z IE7 nie wiem jak sie zabrać za to) wiem że przez program nLite czy jakoś tak :wink: Prosze o pomoc


(system) #2

Spróbuj ściągnąć najnowsze stery do tej karty:

http://www.dlink.pl/?go=gNTyP9CnptFMIC4 ... GomW7zgCY=

(Na tej stronie wybierz wersję sprzętową twojego produktu, postępuj wedle wskazań, ściągnij najnowszy soft).

Po instalacji SP3 jeszcze długo i wierz mi, że nie tylko tobie będą sie działy takie numery... i takim sposobem znów będą poprawki "poprawki" :smiley:

Pozdro

Krzysiek


(Ozzy666) #3

Dzięki Krzysiek, ale same nowe stery nie pomogły musiałem zrobić coś innego. Gdyby przypadkiem ktoś miał taki sam problem to napisze jak tego dokonałem : nie zainstalowałem swojej karty sieciowej przez menadzer znajdowania sprzętu (dodaj sprzęt w panelu sterowania) tylko same stery wgrałem i zmieniłem opcje by sieciami bezprzewodowymi zarządzało oprogramowanie karty a nie windows i pomogło :slight_smile: Gdy miałem XP i SP2 to moimi sieciami bezprzewodowymi "zarządzał" XP i to wystarczało :slight_smile:


(system) #4

No popatrz, taka oczywista rzecz, a sam na to nie wpadłem, choć przy każdym zakładaniu Xp zaznaczam w oprogramowaniu karty sieciowej opcję "Zarządzaj połączeniami sieciowymi poprzez to oprogramowanie".

hehe

Ważne, że już śmiga.

Nie ma za co. Jak coś to wiadomo gdzie uderzać - forum.dobreprogramy.pl

Pozdro :wink: