Rozumiem, że Internet w komputerze działa prawidłowo? Od kiedy masz problem z S4? Zawsze możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne, ale nie wiem czy to coś wniesie. Telefon na gwarancji? Od kiedy go masz? Zawsze też możesz spróbować zaktualizować system Android i sprawdzić, czy problem dalej występuje.
wyłącznie telefonu pomogło, ale tylko częściowo tzn mam internet przez wifi, ale dalej nie mam dostępu przez zwykły transfer danych/sieć komórkową. A może to wina sieci Play?
Skonfigurowałeś pod MMS, ale czy pod WAP też? Zresztą, pley od razu ma konfigurację internetu, mms itd… jeśli włożymy sim do telefonu. Nie wiem dlaczego nie masz tych ustawień.
Efekt był taki, że po włożeniu karty brata do swojego telefonu transmisja danych zaczęła działać. Natomiast do telefonu brata włożyłem swoją kartę sim i transmisja danych nie działała.
Pomyślałem, że wina leży w karcie sim. Dzisiaj byłem w salonie Play, poprosiłem o nową kartę z zachowaniem dotychczasowego numeru.
Wkładam, włączam telefon, odpalam internet przez transmisję danych i nie działa.