Mam problem, bowiem wczoraj przeinstalowalem system na Windows 10. I problem jest z internetem, po prostu nie mam go na komputerze. Na telefonach internet jest. Na pasku zadań na ikonce połączenia internetowego widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem. Mało tego, kiedy wchodzę w ustawienia sieci nie mam opcji wifi oraz trybu samolotowego. Posiadam router Huawei, model płyty głównej to: gigabyte ga-h97-hd3. Proszę o pomoc.
Tak, sterowniki zainstalowałem, w menadżerze urządzeń wszystko jest dobrze, tzn. nie mam żadnych trójkątów z wykrzyknikami. Ale nie wiem, może są one przestarzałe? Bo nawet gta sa. się zacina, choć nie powinno
Skoro wolno działa, powiedz jakie parametry posiada Twój komputer oraz - profilaktycznie - Sprawdź dysk - pobierz CrystalDiskInfo i przedstaw zdjęcie na forum.
Otwórz wiersz polecenia (CMD) na dwóch komputerach (tym gdzie jest problem i tym gdzie jest w porządku) i wykonaj polecenie ipconfig /all i przedstaw wyniki na forum. Instrukcja pomocnicza:
Czy przy tym połączeniu masz napisane coś w stylu ‘kabel sieciowy podłączony’?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na połączenie i wybierz “stan”. Zostanie otwarte okno właściwości połączenia sieciowego. Kliknij na ‘Szczegóły’ - wykonaj zdjęcie i przedstaw na forum.
Nie, niestety nie mogę sprawdzić jaki mam adres IP, bramkę oraz maskę, ale jak się dowiem to pomoże? Najwyżej poszedłem do mojego dostawcy internetu i oni to raczej mają. A czy to nie wina sterowników? Może są przestarzałe?