w drugim przypadku moderator postąpił właściwie , dał szansę na poprawienie błędu i o to chodzi na forum , o pomoc w różnych przypadkach . Mam jeszcze jedną sprawę a mianowicie : jeśli piszący opiszą cały problem w temacie to ile zajmie on miejsca . Temat ma być krótki i zawierać to o co w danym poście prosi , pyta forumowicz , szczegóły problemu należy opisać w dalszej części postu . Proszę o sprawdzenie loga to temat który przeczytają fachowcy , pomogą w zlokalizowaniu przyczyny kłopotów ze sprzętem , inni go pominą .
Zapraszam do przemyślenia pewnych punktów regulaminu . Pozdrawiam
Zacząłbym może od stwierdzenia w Twoim kierunku - brak właściwej uwagi w analizowaniu decyzji Moderatora, w tym konkretnym przypadku - mojej.
Wskazałem temat uzasadniający taką decyzję, a w nim jasno są określone zasady poprawnego zakładania tematów w dziale Bezpieczeństwo i logi HijackThis. Gdybyś bardziej wnikliwie przejrzał ten temat, zapewne zauważyłbyś bardzo istotne rozgraniczenie Userów
na mających powyżej 50 postów - i tutaj zbędne tłumaczenia - User winien znać zasady Forum, by sprawnie poruszać się w w jego działach,
i do 50 postów - tu user dostaje szansę i podpowiedź, jak poprawić błędnie skonstruowany temat.
Kolejnym stwierdzeniem, które mnie się nasuwa czytając ten temat, to takie, że Twoja znajomość Regulaminu Forum jest nikła (i tu radzę niezwłocznie uzupełnić braki) ,
lub świadomie ignorujesz jego zasady, a za to są już przewidziane konsekwencje.
Wniosek taki to konsekwencja właśnie założonego tematu w celu wyjaśnienia wątpliwości związanych z usuniętym własnym tematem.
Osoby sprawdzające logi na ogół przeglądają zdecydowaną większość nowych tematów pojawiających się w dziale Bezpieczeństwo. Wiadome jest, że w praktycznie każdym temacie trzeba sprawdzić i/lub poprosić o jakiś log. Niestety często wina danego problemu nie leży po stronie szkodników, a np. sprzętu dlatego odpowiednie (czyt. konkretne) nazwanie tematu zwiększa szanse na odwiedzenie go przez osobę znającą się na sprzęcie, a nie tylko osób posiadających wiedzę w kwestiach bezpieczeństwa.