Brak kontrolera magistrali zarządzania systemem

W Menadżerze zauważyłem nieznane urządzenie dla, którego “sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)”
Identyfikatory sprzętu jak niżej:

PCI\VEN_8086&DEV_9C22&SUBSYS_05E91028&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&SUBSYS_05E91028
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&CC_0C0500
PCI\VEN_8086&DEV_9C22&CC_0C05

Prosiłbym o pomoc w identyfikacji tych sterowników, nie potrafię tego zrobić.
Windows 7 HP, 64 bit. Dell Inspiron 15 3537

Zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej, odpowiednio albo Intel INF Utility albo AMD Chipset Driver…

Pobierz i zainstaluj z tej strony (wybierz tam swój system!):
https://www.dell.com/support/home/pl/pl/pldhs1/product-support/product/inspiron-15-3537/drivers
Intel Chipset Driver dla systemu Win7/64-bit. 5-ta pozycja od góry tabeli.

1 polubienie

Dzień dobry

Intel Chipset Driver ze strony Dell to wersja 9.4.0.1017
Przy instalacji tego Chipseta ukazuje się komunikat, że “na komputerze znajduje się oprogramowanie w wersji 9.4.0.1026, która jest nowsza od instalowanej” (???)

To gdzie jest ten nowszy Chipset?

Ten nowszy sterownik został pobrany i zainstalowany prawdopodobnie przez Windows Update lub jakiś inny mechanizm aktualizacyjny, który działa na Twoim laptopie. Nie wiem gdzie szukać jego instalatora.
Nie mniej brakuje wyraźnie sterownika Kontrolera Magistrali Zarządzania Systemem, a te są zwykle składnikiem sterowników chipsetu.
Nie wykluczone też, że znajduje on się w 3-ciej pozycji w tabelce sterowników, jako Intel Management Engine Interface Driver. Spróbuj go zainstalować.

1 polubienie

Pobierz stąd:

a jeśli to nie pomoże to jeszcze to:

1 polubienie

Niestety, kreator nie może zainstalować jednego z jego składników…

Hej,

A spróbuj zrobić inaczej. Pobierz sterowniki w formacie zip (już @anon47021787 podał je w swoim ostatnim poście), wypakuj i spróbuj zaktualizować sterownik korzystając z menadżera urządzeń klikając aktualizuj sterownik i podając ścieżkę do wypakowanych sterowników.

Pozdrawiam,
Dimatheus

1 polubienie

Zainstalowałem z powodzeniem wskazany Chipset INF Utility.
Podziękowanie dla Astora, Marka7 i Dimatheusa.

1 polubienie