Pewien sklep bierze na siebie koszty przesyłki. Czy to może oznaczać, że sklep może oszukiwać? Nie chce mi się by byli takimi dobrymi wujkami chociaż produkty, które oferują prawie nic nie ważą(40g), więc może dlatego?
Nie martw się, płacisz im za przesyłkę nawet o tym nie wiedząc. Po prostu wliczone to pewnie mają w cenę towaru, ale naiwni klienci widzą tylko jedno - darmowa wysyłka.
Ale ich towary też kosztują nie wiele. Jest to sklep z kadzidłami i olejkami.
Widocznie wolą zasadę “mały zarobek na sztuce, dużo klientów” niż “większy zarobek na sztuce, mało klientów”. Zarabiać na pewno zarabiają, a sklep pewnie nie oferuje jednego rodzaju produktu, może inne są już droższe, ale zadowolony klient i tak wróci, ale przy następnym zamówieniu kupi już coś więcej. Jeśli boisz się, że nie dostaniesz zamówionego towaru, to za cenę 2,50 zł raczej warto zaryzykować.
Trudno jednoznacznie powiedzieć, często firmy mają wliczony koszt wysyłki w cenę towaru, bo słowa ,wysyłka gratis" ładnie brzmią. Nie wiem o jakich kwotach mówimy, ale jeśli olejek kosztuje kilka zł, wysyłka kolejne parę zł, a oni to sprzedają łącznie, również za kilka zł, to faktycznie coś tu może nie grać…
Popatrz na ilość i jakość komentarzy - jeżeli sprzedawca jest rzetelny, to nie ma o co się na zapas martwić. Gdyby mu się nie opłacało, to by nie sprzedawał
Nie wiem czemu post nad moją wcześniejszą wypowiedzą został edytowany, ale mowa była o kwocie 2,50 zł za jakieś kadzidełko. Niewielka kwota do stracenia, chociaż sam fakt, że zostanie się oszukanym (jeśli do takiego czegoś dojdzie) do przyjemnych nie należy. A co do komentarzy, może sklep prowadzi taki system, ale niekoniecznie musi (nie było mowy, że chodzi o Allegro). Można poszukać opinii na własną rękę na różnych forach dotyczących produktów tam sprzedawanych.
czesto kupuje z darmowa przesylka 8) z regoly sa to duze firmy/hurtownie, ktore maja umowy z firmami transportowymi, dla przykladu kupilem ostatnio 8x AAA@1800mAh z Chin, bezposrednio niemalze od producenta i kosztowaly… £2,50 z przesylka i ok. 3-ch tygodni czekania (ponad tydzien lezaly w urzedzie celnym)
ps.komentarze i opinia zawsze warto przeczytac, niezaleznie od ceny przesylki