Brak Lan, działa wifi


(Yankes90) #1

Hej!

 

Pisze z innego komputera bo w domu mam problem

 

Po przyjeździe na święta do domu, nie mogę się podłączyc do siecie LAN (wifi nie mam)

Pokazuje mi inne sieci wifi sąsiadów, ale hasła mają ;p

 

usunąłem buga z karty sieciowej (według jednego z filmików na youtube trzeba było , pogrzebać w rejestrze, menadzerze urządzeń i zarządzaniach dysku, po drodze, wpisać 0 oraz zaznaczyć system dziesiętny), 

Dzięki temu przy kartej sieciowej zniknął on wraz ż żółtym wykrzyknikiem (zapomniałem jego nazwy)

 

Jednak problem pozostał i nadal komputer domowej sieci nie może wykryć. Przed formatem komputera tego nie miałem

 

Mam Acer Aspire 5740/5340 a, a w kartach sieciowych mam tylko Atheros AR5B3 Wireless Network Adapter

 

W siostrze laptopie mam 2 rzeczy, Też Wireless Adapter oraz Realtek PCIe Family Controler

 

U mnie brakuje (żólte !), Ethernet Controller i PCI Simple Comunications Controller. Ich brak powoduje niemożność podłączenia do LAN sieci? Zaraz po formacie i na innym lanie nie miałem problemu podłączenia sie do kabla


(bachus) #2

Instalowałeś sterowniki producenta? Instalowałeś sterowniki płyty głównej (chipsetu)? Jaki system operacyjny?


(Yankes90) #3

Instalowałem sterowniki za pomocą slim drivers, pokazuje mi że mam wszystkie sterowniki zainstalowane

 

mam win 7 home premium 64 bitowy


(bachus) #4

Nie masz zainstalowanych sterowników do karty sieciowej Broadcom.

Wygląda na to, że ten: http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/Lan/Lan_Broadcom_12.2.2.2_W7x86W7x64_A.zip?acerid=633965379172083455&Step1=NOTEBOOK&Step2=ASPIRE&Step3=ASPIRE%205740&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=EMEA_27

Nie ma za co, Wesołych Świąt :slight_smile:


(Yankes90) #5

Już po problemie, ten sterownik był bardzo pomocny, dzieki wielkie