Drodzy koledzy i koleżanki, forumowicze
Zastał mnie nie lada problem, w którego rozwiązaniu, potrzebuje waszej pomocy. Podziele mój wpis na trzy sekcje, aby łatwiej było się do nich odnosić co po niektórym
Problem: Brak możliwości kupna myszki Mad Catz R.A.T. 8+Link1(i ew podkładki G.L.I.D.E. 38Link2), za nie długo święta a ja nie mam alternatyw dla siebie, co moja narzeczona mogła by mi zamiast niej kupić.
Historia: od 2014 roku jestem cichutkim fanem produktów ze stajni Mad Catz. To w tym właśnie roku budowałem swój trzeci komputer, ale pierwszy za swoje i to już poważne pieniądze. Przy okazji jednostki centralnej, wypadało zadbać również o dobre urządzenia wskazujące/peryferia. W kwestii klawiatury wybór padł na Mad Catz S.T.R.I.K.E. 3, a w kwestii myszy padło na model R.A.T. 5. Wybór nie był wynikową przypadku, czy hurr durr zachwytem nad wyglądem obydwu akcesoriów. Nadotykałem się i naklikałem mnóstwa sprzętów, na produkty tej firmy trafiłem przypadkiem w komputroniku i wtedy to właśnie decyzja zapadła. Idąc dalej, myszka wraz z klawiaturą służymy mi bardzo dzielnie, do lutego br. konkretnie kiedy to w myszce zaczęły się pojawiać tzw. “dwukliki” w LP. Odłożyłem myszkę w kartonik z myślą, że za miesiąc kupie m.switche do niej i wadliwy wymienię, jak każdy normalny “grzebajło-złota rączka” by zrobił. Los chciał, że moja dziewczyna dwa tygodnie później wygrała w jakimś konkursie mysz Razer Deathadder tournament edition coś tam coś tam i mi ją podarowała. Przez to właśnie szczur 5 odszedł w zapomnienie w swoim kartoniku. I sprawy by nie było, gdybym nie był przywiązany do rozwiązań jakie oferował mi ten gryzoń. Modularność, wygoda i precyzja, okraszona setkami godzin przelatanymi w War Thunder. Przez to wszystko, gdzieś ta miłość pozostała i wspomniała o sobie miesiąc temu, kiedy to wspomniałem swojej narzeczonej, że chyba sobie naprawie R.A.Ta, na co ona mi odparła, że to bez sensu, że za 2 miesiące święta, że ona mi zamówi nowszego, żebym sobie wybrał. Na to ja ucieszony, google, strona mad catza, patrze, analizuje i mówię że chciałbym pod choinkę ww. myszkę MAD CATZ R.A.T.8+ i podkładke na biurko G.L.I.D.E. 38. No i radość się skończyła, wczoraj gdy mi powiedziała że za nic nie może tego znaleźć w polskim internecie.
Prośba:
Proszę was więc o pomoc! Pomóżcie mnie i Sandrze znaleźć, gdzieś w Polsce, gdziekolwiek gdzie sprzedadzą jej tą konkretną myszkę(jakby była jeszcze do kupienia podkładka to byłoby extra).
Jeżeli mad catza faktycznie pożarł potwór spaghetti i ich produkty wchłonął kosmos, to proszę o polecenie godnych następców klawiatury i myszki(wymienię odrazu dwa, a co ^^), no i do tego może jeszcze jakiejś dużej podkładki, pod obydwa peryferia, na biurko