Od trzech tygodni miejsce na dysku C (winows) wacha sie od 5kb do 200 mgb. nod niczego nie wykryl, zainstalowany niedawno avast takze. ktos mial podobny problem i moze mi pomoc ?
Zobacz:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=119342
Dla wykluczenia syfu wklej log z ComboFix. Aby zrobić w nim log należy go uruchomić => nacisnąć klawisz Y => czekać cierpliwie i log powinien być w formie pliku .txt o nazwie combofix na partycji C.
Polecam lekturę i zastosowanie się “Optymalizacja i odchudzanie Windows XP” http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … highlight=
A jeśli i zawarte tam porady nie pomogą to:
-
Wejdź w Panel sterowania i opcje zasilania. Następnie wejdź w zakładkę hibernacja i odznacz kwadracik obok “Włącz hibernację” (jeśli nie masz zwyczaju zostawiania włączonego kompa) . Sporo pomoże na Twój problem.
-
Włącz czyszczenie pamięci podręcznej przy zamykaniu systemu Windows (sporo wydłuża czas zamykania, ale bardzo pomaga na problem taki jak Twój. Aby włączyć tą usługę:
Uruchamiasz Edytor Rejestru poprzez Start=>Uruchom=>regedit.exe
Po tym rozwijasz kolejno klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE=>SYSTEM=>=>CurrentControllSet=>Control=>Session Manager=> Memory Managment.
W kluczu Memory managment odnajdujesz Wartośc o nazwie ClearPageFileAtShutdown, klikasz na niej dwukrotnie lewym przyciskiem myszy. W nowym oknie, które sie ukazało w polu pod Dane wartości: wpisujesz: 1 i klikasz OK to rozwiązanie działa najlepiej w komputerach z małą ilością RAM-u (512 i mniej MB)
adam: nie mam najmniejszego pojecia o co chodzi, ale dziekuje za pomoc. sciagnalem program a on zmienil ustawienia zegara i powiedzial zebym tego po nim nie poprawial.
kombersista: dziekuje za wysilek ale podajesz mi typowe tipy przydatne przy zapchaniu sie kompa, zbyt duzej liczbie plikow, starej maszynie.
wedlug mnie do czynienia mamy z dosc dziwnym wirusem ktory pozera do minimum miejsce na dysku. przeczesze wszystko jeszcze raz i zobacze jak wyglada sytuacja. dziekuje za pomoc.
edit: musz przyznac adam ze jestem pod duzym wrazeniem. na “C” jest 1,47 gb i sadze ze tak zostanie. dziwny program do tej pory nie wiem co sie stalo z komputerem. zrestartowal sie, potem odpalil z wlaczonym notatnikiem a nastepnie dzialal.