Cześć, w Explorerze, nie wyświetlają mi się miniaturki np. plików VOB czy MPG.
Ogólnie dotyczy to formatów których nie odtwarza WMP.
Zwykle używam VLC - odtwarza wszystko.
I zamiast minaturek mam pachołki
A potrzebuję akurat miniatur
Nie wiem czy Google padło (i cała masa alternatyw) ale „pomysłów” jest z 2 mln 700 tyś.
https://pl.reddit.com/r/VLC/comments/n9t283/vlc_thumbnails_not_showing/
Ok. Czyli chyba brakuje w systemie jakichś kodeków.
Tego K-Lite wgrać?
Na szczęście forum DP nie padło Jak nie będzie forów to Google na nic się nie przyda.
Wystarczy wersja Standard lub nawet Basic jako że używasz VLC (nie zawiera odtwarzacza MPC-HC)
PotPlayer + K-lite i wszystko jasne 0 problemow
Nie do końca… sam mam zainstalowany K-Lite Codec Pack Full (wideo odtwarzam w Media Player Classic) i u mnie nie wszystkie pliki posiadają miniaturę.
Jedno *.avi ma, drugie nie. To samo z *.mkv
Sam jestem ciekaw czy jest jakiś sposób by zmusić eksplorator Windows by tworzył miniatury WSZYSTKIM plikom wideo?
Już chyba znalazłem o co z tym chodz (na stronie K-Lite piszą):
że to są oddzielne kodeki dla Explorera
a wyjaśnisz mi konkretnie, które mam pobrać. Czytam i nie wiem…
Ja jeszcze nic nie instalowałem, dopiero mam zamiar i zacznę od KLite
ale te Windows Media Foundation Codecs wygląda jakby trzeba było instalować z Microsoft store , a jeśli nie to napisali tutaj ale nie wiem czy to na 100% wiarygodne instalatory:
Someone made a ZIP package containing all installers that can be downloaded with the method below.
I podali link do Zipa w którym są pliki AppxBundle niby wydobyte ze stron Microsoftu…
…tylko, to dublowanie. Instalując K-Lite Codek Pack Full (tak jak ja) masz już wszystkie potrzebne Ci kodeki.
Instalując kolejne tylko zrobisz bajzel.
Decyduj albo K-Lite, albo rozwiązanie od Microsoftu - ja wybrałem K-Lite, bo Media Player Classic to najlepszy odtwarzacz ever!