Brak możliwości aktualizacji - Windows Update

Tak, to jest dobrze!

1 polubienie

W takim razie problem jest w czym innym. Tylko w czym :thinking:

Może koledzy którzy udzielali się w temacie coś jeszcze spróbują podziałać jak nie to zrobię format, powinien pomóc.

Zobacz czyt to ci ruszy w zastępstwie.

Jak masz robić reinstalację systemu, to daj sobie jeszcze 20 minut i zrób to:
http://www.majorgeeks.com/files/details/fixwin_for_windows_10.html 9
Wykonaj 3 czynności na głównej stronie programu w kolejności jak na rysunku:
ef9ab2efda4927a73cbc8cc6e16bb965d1425ebc
Po tych operacjach restart komputera!

Tu masz podobny problem z takim samym komunikatem:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/your-device-is-at-risk-because-its-out-of-date-and/8be130eb-493a-4f03-b655-2a4a5de42cfe
i przykładowe rozwiązanie (po przepuszczeniu przez translator)

@Kisielek Pobrałem i zainstalowałem tą aktualizację po czym uruchomiłem komputer ponownie i nadal pokazuje to samo :confused:

@Astor444 Jeszcze formatu nie robię, ale przed zrobieniem go to spróbuję tego.
@anon2166525 Zaraz luknę na to.

Co chwile jakieś błędy mój komputer jest chyba opętany

Błąd wyskoczył przy próbie tworzenia nowego konta. Gdy tworzę Microsoftowe to gdy się próbuję przelogować system nie pozwala mi wykonać tej czynności ze względu na źle podane hasło, chociaż podaje prawidłowe. Gdy tworze lokalne a przynajmniej próbuję… to wyskakuje ten błąd na screenie wyżej.

Spróbuj utworzyć konto poleceniem net user, z cmd wiersza polecenia uruchomionego jako uac administrator.

net user nazwa_użytkownika hasło /add
net localgroup administratorzy /add nazwa_konta

Potem w lusrmgr.msc / netplwiz (control userpasswords2) sprawdzić czy udało się dodać użytkownika do grupy administratorów.

To dało radę, ale problem z aktualizacją nadal występuje na nowym koncie też.

W sensie po restarcie komputera?
Narzędzie pokazało to samo co zwykle image

To także nic nie pomogło.

No, to skuś się na sposób, o którym pisałem o 11,27. Nie pomoże, to raczej czeka Cię jedynie reinstalka systemu.

1 polubienie

Nie działa- zrobię format i tyle.

To nie jest aktualizacja tylko alternatywny klient Windows update do pobierania aktualizacji. LOL
Może działać bez usługi.

Robić format całościowy czy tylko dysku na którym jest zainstalowany system?

Powinien wystarczyć partycji z Windowsem i unikniesz kopiowania innych partycji - raczej ich nie opróżni instalator jak źle nie naklikasz.

Partycja to dokładniejsza/poprawniejsza nazwa na to co Windows nazywa dyskiem lokalnym C: / D: / E:… jak masz tylko jeden dysk fizyczny.

Opcjonalnie jak nie z płyty / pendrive to możesz użyć opcji przywracania systemu i by zostawiło pozostałe partycje bez zmian (opcjonalnie możesz zadecydować czy ma zachować pliki np. z moje dokumenty / dane aplikacji i je przywrócić na odświeżonym systemie).

Zformatuje tylko dysk twardy C ,powinno wystarczyć ;d; dam znać gdy już zrobię jak problem będzie nadal występował to ja już kompletnie nie będę wiedział o co chodzi.

Trzeba było od razu tak zrobić, i po co tyle kombinowania.:blush:

1 polubienie