Brak możliwości ciągłego scrollowania

Słowem wstępu: temat w tym dziale ponieważ jest to na bank problem systemu lub sterowników. Myszki są techniczne sprawne i działają poprawnie pod innymi systemami. Middle butto działa nawet na tym komputerze ponieważ otwiera/zamyka karty i działają inne zbindowane pod niego funkcje.

Nie umiem znaleźć w necie rozwiązania tego problemu i przyznam szczerze pierwszy raz mi się to zdarzyło. Próbowałem odinstalowywać urządzenia (myszki), sterowniki niestety bez rezultatu. Sprawdzałem pod kilkoma gryzoniami i działają tak samo.
O ile scroll góra dół działa to po wciśnięciu środkowego przycisku (scrolla) nie pojawia się możliwość scrollowania strony/okna poprzez zmienianie położenia kursora myszy względem symbolu przewijania góra/dół, a do ponownego kliknięcia.

Prościej chyba nie umiem opisać co nie działa. Nie wiem nawet jak się ta funkcja nazywa, jest to coś w rodzaju inteligentnego/trwałego/automatycznego scrolowania po wciśnięciu scrolla. Do tej pory działało to OOTB, od razu po instalacji systemu. Niestety od samego początku na nowym PC tej opcji nie było i dopiero dziś postanowiłem to ogarnąć.

Może ktoś już też męczył temat i zna rozwiązanie lub chociaż wie jak się ta funkcja nazywa bo za nic nie mogę nic sensownego wygooglować :/.

Miałem wyłączone automatyczne przewijanie w przeglądarce … brawo ja, straciłem chyba 4 godziny na szukanie problemu który nie istniał …