Brak możliwości manipulacji odtwarzaczem YouTube

Z niewiadomych mi przyczyn od jakiegoś czasu na YouTube sporadycznie trafiam, że nie mogę operować odtwarzaczem na YouTubie. Film automatycznie się ładuje, ale nie mam możliwości kliknięcia w żaden element odtwarzacza, wszystko dookoła jednak działa. Zauważyłem również, że wtedy lista filmów po prawej stronie jest dziwnie ucięta od góry.

image_id: 5855

Dodam, że nie ma z tym nic wspólnego AdBlock, po jego wyłączeniu jest to samo. Dzieje się to tylko przy niektórych filmach, większość działa bez problemu.

Jakiś layer nachodzi na wideo pewnie (do tego jest dla checy z-index ustawili) i zakrywa box z player’em. Trzeba byłoby użyć narzędzi deweloperskich i zobaczyć co odpowiada za błąd.

Ja ma za to inny problem, rozwijanie komentarzy szwankuje, po kliknięciu w link do pokazania komentarza na jaki została udzielona odpowiedź, powoduje że komentarz, z którego się kliknęło, leci w kosmos, tworząc sporą pustą przestrzeń…

No ale to gugiel, on zawsze coś miesza na swoich stronach, jutro może się okazać, że g+ przestanie się poprawnie wczytywać, a pojutrze wyszukiwarka będzie wyświetlać wyniki do góry nogami :wink:

PS. Jak się wylogujesz też masz taki błąd z wyświetlaniem?

Próbowałem szukać w kodzie ale nic ciekawego nie znalazłem, nadanie z-index dla kontenera w którym jest player daje doraźną możliwość obsługi playera, ale nie mam zamiaru za każdym razem się bawić w edytowanie. Wiem, że są pluginy do przeglądarki tj. Stylish ale nie mam ochoty się z tym bawić obecnie.

Wyczyściłem ciasteczka ale następnego dnia zabawa zaczęła się ponownie, próbowałem na trybie incognito - ten sam efekt. Ręce rozkładam na to co się dzieje z Google. Bóg jedyny wie, gdzie można zgłosić ten błąd.

Cześć,

oglądasz przy użyciu HTML5, czy Adobe Flash Player’a?

Z wyrazami szacunku,

Lewanxd

ps. wielki + za F1 :slight_smile:

Używam wersji flash’owej, lecz muszę powiedzieć, że problem samoistnie przestał występować.

Coś pewnie naprawili, bo i u mnie rozwijanie komentarzy też od pewnego czasu przestały rzucać “kilometrowymi” pustkami :slight_smile: