Brak możliwości uruchomienia wiersza poleceń

Witam mam problem mianowicie nie mogę uruchomić wiersza poleceń. W załączniku logi z programu FRSTAddition.txt (39,0 KB) FRST.txt (27,8 KB) Shortcut.txt (52,2 KB)

1 polubienie

SoundMixer się kłania ale musisz poczekać na iJuliusza

SoundMixer?

Most antivirus programs identify SoundMixer.exe as malware—such as BitDefender identifies it as Generic.Application.CoinMiner.1.08918A11 , and Kaspersky identifies it as not-a-virus:HEUR:RiskTool.Win32.BitMiner.gen .

ok kumam, piszesz żeby czekać na specjalistę

Ja nie mogę. On, jak go poprosisz to “wysmaży” ci plik naprawczy.

w jaki sposób mogę do niego napisać?

Już napisałeś. Ja tylko napisałem byś uzbroił się w cierpliwość.

Można powiadomić użytkownika o danym wątku za pomocą skrótu/funkcji “@nazwa_użytkownika” bez cudzysłowu. Jeśli będzie miał czas i ochotę to zajrzy.

@iJuliusz

1 polubienie

Już po Familiadzie to zajrzałem :wink:

Witaj @yogurt2
Kilka zadań do wykonania :wink:

1. Odinstaluj WarThunder <==== UWAGA
    Oznaczony, więc prawdopodobnie niewłaściwa lub nieaktualna wersja.
  2. Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Familia\Downloads
    fixlist.txt (2,5 KB)
    “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  3. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  4. Po restarcie wklej plik wynikowy.
  5. Pobierz ADWCleaner, uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
    Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść, wklej plik wynikowy.
  6. Będzie trzeba jeszcze wykonać kolejne skanowanie.
  7. Do naprawy dwa sterowniki:
    Sterownik infrastruktury wirtualizacji funkcji Microsoft Hyper-V
    NVIDIA High Definition Audio
    Problem: : This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)
    Resolution: Update the driver
1 polubienie

Witam @iJuliusz dzięki za pofatygowanie się powyższe czynności wykonałem a w załączniku nowe logi. AVE CezarAdditionNowy.txt (39,5 KB) AdwCleaner[C00].txt (2,7 KB) Fixlog.txt (6,8 KB) FRSTnowy.txt (34,9 KB)

1 polubienie

Dziękuję.

1. W Chrome odszukaj niepotrzebne rozszerzenia, mianowicie
    Avast SafePrice | Porównania, promocje, kupony
    Avast Online Security
    i usuń.

2. Pobierz MalwareBytes MBAM

3. Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.

4. Zainstaluj MBAM, zaznacz na końcu, aby uruchomił się po zakończeniu instalacji.

5. Po uruchomieniu rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy.

Witam ponownie w załączniku przesyłam skan z MalwareBytes MalwareBytes.txt (5,8 KB) A co do Avasta w Chrome gdy usunę za chwilę znów sie pojawia rozszerzenie.

1 polubienie

Dziękuję.
Kilka dni minęło, zrób nowe skany FRST
Avast może wracać, jeśli masz włączoną synchronizację w Chrome

1 polubienie

Nowy log z FRSTAddition.txt (40,6 KB) FRST.txt (36,9 KB)

Dziękuję.
Zastosuj ten plik w katalogu wraz z FRST, kliknij Napraw, rozszerzenie Avast powinno zniknąć.
fixlist.txt (276 bajtów)

Wklej plik wynikowy.
Sprawdź, czy Avast jest w rozszerzeniach Chrome.

1 polubienie

wyczyszczone Fixlog.txt (1,7 KB) Avasta juz nie widać w chrome.

Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.

Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden :wink:
obraz

W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz :+1:

1 polubienie