Witam mam problem mianowicie nie mogę uruchomić wiersza poleceń. W załączniku logi z programu FRSTAddition.txt (39,0 KB) FRST.txt (27,8 KB) Shortcut.txt (52,2 KB)
SoundMixer się kłania ale musisz poczekać na iJuliusza
SoundMixer?
Most antivirus programs identify SoundMixer.exe as malware—such as BitDefender identifies it as Generic.Application.CoinMiner.1.08918A11 , and Kaspersky identifies it as not-a-virus:HEUR:RiskTool.Win32.BitMiner.gen .
ok kumam, piszesz żeby czekać na specjalistę
Ja nie mogę. On, jak go poprosisz to “wysmaży” ci plik naprawczy.
w jaki sposób mogę do niego napisać?
Już napisałeś. Ja tylko napisałem byś uzbroił się w cierpliwość.
Można powiadomić użytkownika o danym wątku za pomocą skrótu/funkcji “@nazwa_użytkownika” bez cudzysłowu. Jeśli będzie miał czas i ochotę to zajrzy.
Już po Familiadzie to zajrzałem
Witaj @yogurt2
Kilka zadań do wykonania
- Odinstaluj
WarThunder <==== UWAGA
Oznaczony, więc prawdopodobnie niewłaściwa lub nieaktualna wersja. - Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Familia\Downloads
fixlist.txt (2,5 KB)
“Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner, uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść, wklej plik wynikowy. - Będzie trzeba jeszcze wykonać kolejne skanowanie.
- Do naprawy dwa sterowniki:
Sterownik infrastruktury wirtualizacji funkcji Microsoft Hyper-V
NVIDIA High Definition Audio
Problem: : This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)
Resolution: Update the driver
Witam @iJuliusz dzięki za pofatygowanie się powyższe czynności wykonałem a w załączniku nowe logi. AVE CezarAdditionNowy.txt (39,5 KB) AdwCleaner[C00].txt (2,7 KB) Fixlog.txt (6,8 KB) FRSTnowy.txt (34,9 KB)
Dziękuję.
-
W Chrome odszukaj niepotrzebne rozszerzenia, mianowicie
Avast SafePrice | Porównania, promocje, kupony
Avast Online Security
i usuń. -
Pobierz MalwareBytes MBAM
-
Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
-
Zainstaluj MBAM, zaznacz na końcu, aby uruchomił się po zakończeniu instalacji.
-
Po uruchomieniu rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy.
Witam ponownie w załączniku przesyłam skan z MalwareBytes MalwareBytes.txt (5,8 KB) A co do Avasta w Chrome gdy usunę za chwilę znów sie pojawia rozszerzenie.
Dziękuję.
Kilka dni minęło, zrób nowe skany FRST
Avast może wracać, jeśli masz włączoną synchronizację w Chrome
Dziękuję.
Zastosuj ten plik w katalogu wraz z FRST, kliknij Napraw, rozszerzenie Avast powinno zniknąć.
fixlist.txt (276 bajtów)
Wklej plik wynikowy.
Sprawdź, czy Avast jest w rozszerzeniach Chrome.
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz