Brak możliwości ustawienia bootowania i wejścia w bios

Witam, mam problem i nie umiem jakoś poradzić sobie z nim dlatego proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.

W instrukcji pisze - Włącz komputer. Natychmiast naciśnij klawisz F2 kilka razy. Ale u Ciebie nic nie daje. No to spróbuj myka.

Wyłącz komputer i odłącz zasilacz sieciowy. Aby odciąć zasilanie, włóż obiekt (np. spinacz) do Otworu awaryjnego na spodniej stronie komputera. Jeśli przycisk zasilania nie odpowiada, oznacza to, że udało się odciąć zasilanie. Po kilku minutach wyjmiesz spinacz i uruchomisz laptopa. Powinien wyskoczyć panel wyboru uruchamiania, w tym opcja wejścia do BIOS.

001058.jpg

Albo też inaczej - włącz komputer i naciśnij klawisz F4. Uruchom tryb odzyskiwania z recovery, bez zachowania danych użytkownika. To moim zdaniem najlepszy sposób na ominięcie problemów z aktywacjami i tam takimi…

Sprawdź czy masz zainstalowaną aplikację Settings (lub Easy Settings), w niej można wyłączyć tryb szybkiego bootowania.

Wtedy do biosu dostaniesz się już normalnie przez F2.

Na ekranie logowania, z wciśniętym klawiszem Shift, wybierz polecenie Uruchom ponownie.

Dalej… Rozwiąż problemy > Opcje zaawansowane > UEFI

Witam, dzięki za szybką reakcję z tym problem, już jest rozwiązany, mieliście rację.

Zaraz po włączeniu szybciutko naciskać klawisz F2 trzeba i wchodzimy bezproblemowo do biosu.

Lecz mam teraz inne zmartwienie, otóż zrobiłem formata na dysku całkowicie go wyczyszczając i teraz przy próbie instalacji nowego systemu operacyjnego Windows 8 niestety nie chce mi po restarcie odpalić ani z pena ani z płyty dvd z zewnętrznej nagrywarki gdyż ten model nie posiada wbudowanego napędu optycznego.

Próbowałem na swoim stacjonarnym komputerze zainstalować z płyty jak i z pena wszystko jest ok.

Myślałem że po prostu instalki się posypały.

Bootuje z pena jak i płyty więc są dobrze nagrane itd.

Teraz pytanie jak naprawić problem aby móc zainstalować system na tym laptopie ???

Dołączam zdjęcia jak wygląda bios w nim.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi oraz pomoc w rozwiązaniu problemu.

1.Fast BIOS Mode - Disabled (zakładka Adwanced)