Brak możliwości zalogowania się na Gmail

Otóż posiadam od dawna konto na gmailu. Kiedy go zakładałem poprosił mnie o zastępczego maila i nr telefonu, to i podałem. Teraz miałem reinstalkę systemu i dołożyłem sobie kartę graficzną i gmail chce potwierdzić moją tożsamość (strasznie przewrażliwiony ten system jest).
Problem w tym, że on chce wysłać kod na nr telefonu którego już bardzo dawno nie mam! I nie pozwala mi w ogóle wejść na to konto. Mam zalogowane na tym mailu masę serwisów a nie mogę nawet na niego wejść mimo że znam hasło! Czy jest jakiś sposób żeby to obejść? Podaję mu tamten adres, ale on nadal chce wysyłać kody na ten numer telefonu a ja technicznie nie mogę ich odebrać.

PS Zna ktoś może serwis pocztowy BEZ podawania numeru telefonu, weryfikacji adresu i systemu który nie zachowuje się jak przewrażliwiony urzędnik państwowy, tzn. jak znam email i hasło to zawsze się zaloguję niezależnie z jakiego urządzenia i z jakiej sieci?

https://support.google.com/mail/forum/AAAAK7un8RUpDDcv8jMjI8 - jak numer jest nie do ożywienia.

https://support.google.com/accounts/answer/1064203?hl=pl - możliwe, że przypadkiem włączone.

1 polubienie

Dzięki Ci dobry człowieku, udało mi się zalogować na tego maila. Na szczęście podałem innego swojego maila i jakoś mnie przepuściło. Pozostaje zrobić sobie backup i zmienić serwis mailowy na normalniejszy.

1 polubienie

Nie, wystarczy podać w ustawieniach aktualny nr telefonu i tyle.

Ale ja nie chcę podawać numeru telefonu, ani imienia psa dziewczyny kuzyna. Chcę mieć możliwość zalogowania się za pomocą adresu e-mail i hasła, z każdego urządzenia bez dodatkowych utrudnień.

Polecam Tutanota.com

Jak zapomnisz hasła, to zapomnij o koncie. O nic innego nie zapyta (oprócz recovery code, które należy sobie zachować przy zakładaniu skrzynki).

1 polubienie

O coś takiego mi chodziło :slight_smile:

Ja korzystam z Outlook. Jeżeli nie podasz numeru telefonu nic się nie dzieje. Jeżeli chcesz zmienić hasło to musisz tylko potwierdzić to kodem, który przychodzi Ci na inny adres e-mail, który podajesz jako zapasowy. Można bez problemu logować się na innych urządzeniach, korzystać z Chmury Onedrive i pakietu Office Online.