Brak myszki i klawiatury - brak reakcji - vLite


(Zajawkarz) #1

Witam, mam taki problem: użyłem vLite 1.2 : Vista Ultimate: inetgrowałem sterowniki od sprzętu lub nie, ale prawie zawsze pod integracji tuż po 20 % rozpakowywania błąd, że brakuje plików i przerywana była instalacja, bez sterowników instalacja została zakończona, ale uwaga brak reakcji myszki i klawiatury: system może się uruchomić, działa, ale ja nic nie mogę zrobić mam po 2 pary myszek i klawiatur, ale zawsze to samo: patrzyłem jeszcze kilka razy na komponenty, sterowniki wszystko co usunołem nie ma prawa powodować nie obsługiwania myszki i klawiatury: dodam, ze normalna Vista działa dobrze z swoimi sterownikami jak i od sprzętu.... co ja robię źle bo Mnie już szlag trafia mój chipset to nforce 790 SLI, patrzyłem sterowniki od tego bezprzewodowego zestawu znajdują się, więc czemu myszka i klawiatura nie działa: odchudziłem ładnie Viste o około połowe a tu lipa...

Pozdrawiam


(mateusz6639) #2

może dlatego :]


(Zajawkarz) #3

Nie, pisałem, że sprawdzałem co kazałem usunąć, a i, że sterwoniki są w katalogu po zainstalowaniu do obsługi mojego zestawu w tym samym miejscu co u oryginał-a, tu musi być jakiś błąd tak myślę, że czegoś nie powinienm usuwać, ale nie wiem co, bo usuwałem tylko takie rzeczy jak języki, poczta, Media Center, wspomaganie naturalnego języka, obsługa komputera za pomocą mikrofonu ...

Nie rozumię tego, i nie wiem kompletnie co zrobić, gdyż już instalowałem łacznie z chyba 14 razy na nowo - różne konfiguracje: z łatkami, bez, z sterownikami, bez, z service pack 1, bez, ale dalej to samo

-- Dodane 08.02.2009 (N) 22:33 --

problem się sam rozwiązał, najprawdopodobniej zmiana portu usb na przedni panel, a może wyłączenie plug and play w bios, dziwne bo przecierz na starym oryginalny system działał ..., ale pomogło i już na każdym porcie działa