Mam nastepujacy problem po postawieniu systemu na nowo w kazdym filmie jaki chce obejrzec nie moge wyswietlic napisow ( chodzi mi glownie o *.mkv ale rowniez dvd ). Korzystam z KMPlayer’a napisy sa wczytane jednak sie nie wyswietlaja wchodzac w Napisy -> Explorer Napisow pojawia sie okno w ktorym widac jak napisy kolejno w trakcie trwania filmu powinny sie wyswietlac. Jednak nie widac ich. Ktos ma moze jakies sugestie co moze byc przyczyna ? Dodam jeszcze ze w innych programach do odtwarzania sytuacja wyglada tak samo
W allplayerze sa napisy. Jednak przy odtwarzaniu *.mkv mi starasznie tnie ( sprzet ma juz swoje lata ) a przy KMPlayerze jest ok tylko nie wiedziec czemu nie wyswietlaja sie napisy
sinusitis zrobilem tak jak mowiles i wszystko jest prawie ok. Mianowicie napisy sa, jednak przerzucajac obraz na TV ciemne elementy na ekranie snieza, pozostale jasne sa ok…
Najlepsza opcja jest dalej tak czy tak KMPlayer tylko nie wiadomo dlaczego tam tych napisow nie widac …
wydaje mi się, że wina nie tkwi w ustawieniach programu, choć powinieneś sprawdzić czcionki napisów, lecz w ustawieniach EKRANU oraz sygnału wysyłanego na telewizor.
Podaj jaka masz karte graficzna i jak przezucasz obraz na telewizor.