Na wstępie chce zaznaczyć, że jestem laikiem w tej kwestii więc za wszelkie niezręczności i nieścisłości proszę wybaczyć. Mam poważny problem z internetem. Kupiłem niedawno laptop FS 1536 i kiedy w domu go podłączyłem do sieci i odpaliłem IE net nie działał. Na dysktopie po reinstalacji (tu też ją zrobiłem) net podłancza się automatycznie, a tu nic. Nie wiem co robić, sterowniki wszystkie (do modemu też) są zainstalowane (proces instalacji przebiega automatycznie). Proszę o pomoc
Tak zainstalowałem wszystkie sterowniki i nie to nie neo tylko kablówka. Może mój kłopot polega na tym, że zainstalowałem sterowniki do Motorola SM52 Data Fax Modem i do Realtek Gigabite and Fast Ethernet NIC Driver, może jakoś się te stery blokują, sam już nie wiem, jestem podłamany.
Proszę Ciebie, sprawa jest prosta. Jeżeli chcesz mieć net na dwóch komputerach to musisz poprosić firme o dodatkowe gniazdo, lub można rozdzielić łącze ale musisz mieć router. Jest tak ponieważ gniazdo ma przypisany adres fizyczny lub numer “maska podsieci” (nie pamiętam dokładnie ) do danej karty sieciowej. Jeśli zmieniasz kompa na stałe wystarczy zadzwonić do firmy i podać któryś z tych numerów i po sprawie.
Panel sterowania->Połączenia sieciowe i internetowe->Połączenia sieciowe->prawy klik na ikone połączenia lokalne->stan->zakładka obsługa i szczegóły.