Od kilku dni spotkałem się z następującym problemem. Posiadam Windows 7 i Przeglądarkę Internet Explorer 8. System oryginalny i na bierząco aktualizowany. Niestety na Naszej Klasie nie mam NK Talka mimo że w opcjach jest on włonczony. Wogule się nie pojawia. Ponieważ mam też VM VirtualBox i na nim posiadam system Windows XP (także legalny i na bierząco aktualizowany) także z przeglądarką Internet Explorer 8 spróbowałem z niego wejść na NK i tam wszystko jest OK NK Talk odpala się bez problemów, a na Windows 7 niema go. Prosiłbym o porade co może być nie tak.
Hmm nie wiem jak z tym IE ale możesz spróbować też czy na firefoxie działa ten NK talk. Wiem że np na Chrome nie działa.
sorki - V3rtyX - jeżeli mówisz o Chromie to nie mów ogólnie tylko o sobie,
bo u mnie NK talk działa
Właśnie zauważyłem coś dziwnego, NK Talka niema jak przeglądam normalnie stronę w przeglądarce, ale na próbe uruchomiłem z menu Bezpieczeństwo przeglądanie InPrivate, wszedłem na NK zalogowałem się i NK talk włancza się bez problemu. A jak wejde normalnie to go nie ma. Może to wina jakiś ustawień przeglądarki które nie są brane pod uwagę przy przeglądaniu InPrivate?
– Dodane 22.09.2010 (Śr) 15:00 –
Próbowałem już klka przeglądarek które są opisane w internecie jako obsługujące NK talka i tam wszystko jest OK, NK Talk się pojawia, w Internet Explorerze przy przeglądaniu w opcji InPrivate też jest, ale gdy przeglądam normalnie to już go nie ma i co z tym zrobić ?