Brak obarzu na pulpicie przy włączeniu komputera


(Darekrafa) #1

Witam.

Kupiłem części do komputera(sam sobie go składałem) i podpiłem wszystko poprawnie.Komputer poprawnie się uruchomiał i pikał kolejno sprawdzają poszczególne urządzenia;ramy,karta,procek(chyba w tej kolejności komputer sprawdza) .Pojawiła mi się na ekranie standardowa formułka ,,ZAPRASZAMY" i nagle wylała się farba w nie zliczonych kolorach.Wyłączyłem komputer i ponownie chciałem uruchomić i się już mi ekran nie pojawił.Wiatraczek na płycie głównej chodził ale na ekranie nic się nie pojawiło.Gdy odpiołem kartę graficzną pokazywało ze nie ma podłączonej karty (po ekranie latał ten prostokąt oznajmujący niepodłączoną kartę graficzną).

Podsumują całe wyżej wymienione zajście;

Włączając komputer nie pojawia się ekran,nie pika,jednym słowem mówiąc zero efektów !:confused:

Kartę graficzną sprawdziłem i jest dobra,płyta główna i procesor powinny być dobre co może jeszcze być nie tak?????

Proszę o pomoc


(minimen) #2

jeśli podłączałeś pod D-SUB to weź przejściówkę i podłącz pod DVI lub odwrotnie ja tak mam na D-SUB a jak podłączam pod DVI przez przelotke to działa.


(Darekrafa) #3

jak sprawdzałem na pewnym sprzęcie oba mi działały a tu nie działa mi D-SUB a DIVa nie mam akurat na kablu monitor-karta graficzna

-- Dodane 09.06.2011 (Cz) 21:34 --

cały czas jestem czekam na propozycje co mogło się stać..


#4

Tooomasz11 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif