Witam! Zaistniał mały problem, z którym nie mogę sobie poradzić, ponieważ mam nowy laptop FUJITSU SIEMENS AMILO Li3710 i gdy chcę oglądać filmy np w fromacie avi to nie widzę obrazu, tylko słyszę dzwięk. Oto dodatkowe inf. laptopa:
1.System operacyjny Microsoft Windows Vista Home Basic
2.Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS AMILO Li3710
3.Mikroukład płyty głównej Intel Cantiga GL40
Więc proszę o pomoc, pewnie chodzi o sterowniki ale ja się totalnie nie znam na tym. Help me
zainstalowalam ale teraz to juz nic nie dziala, nie ma nawet dzwieku, chcialam otworzyc film w formacie avi to wyskoczylo mi okienko z komunikatem:
Program Windows Media Player nie może odtworzyć pliku. Odtwarzacz może nie obsługiwać tego typu pliku lub kodera-dekodera użytego do skompresowania pliku.
– Dodane 21.11.2009 (So) 20:58 –
jedynie mogoge odtwarzac filmy w formacie rmvb ( RealAlternative200) otwieram to rpzez program, ale to nei na tym formacie, ważniejszy jest avi.
Musisz w takiej sytuacji usunąć “wszystkie” kodeki.
Uruchomić ponownie komputer.
Zainstaluj sterowniki w opcji “defould” czyli nie zmieniaj ustawień sterowników. Możesz zmienić skojarzenia plików, odznaczyć całkiem Media Player Clasic itp. bo to nie przeszkadza.
Ponownie uruchom PC.
Ciesz się filmami w dowolnym odtwarzaczu.
Dla pewności przeskanuj rejestr TuneUp 2010 lub Uniblue RegostryBooster
Wchodzisz do mój komputer, potem panel sterowania i klikasz dodaj usuń programy.
Usuwasz “wszystkie” kodeki które instalowałeś i masz zainstalowane. Divix, Xvid, FFdshow, real, quicktime jakie tam masz.
Uruchomić ponownie komputer jak usuniesz.
Zainstaluj sterowniki w opcji “defould” czyli nie zmieniaj ustawień sterowników. Możesz zmienić skojarzenia plików, odznaczyć całkiem Media Player Clasic itp. bo to nie przeszkadza.