Nie znam parametrów komputera ponieważ komputer służył kiedyś w szpitalu.(nie zdołałem się zalogować ponieważ gdy poszedłem do domu po myszkę to gdy wróciłem już tak było :C )
Po włączeniu komputera słychać 3 bardzo szybkie i 8 krótkich (chyba te 3 to chyba 1 ;d)
Opis sytuacji:
Podłączam monitor do karty graficznej.
Uruchamiam komputer
Słyszę dźwięki pikania
Widzę czarny ekran
W karcie graficznej porusza się wiatraczek więc moim zdaniem powinna działać, kiedyś wszystko działało.
Właśnie gdy mam kartę graficzną to pika 1 długi i 8 krótkich napisałem powyżej moją kartę (graphic by rage 128).
Chodzi mi o to że monitor działa na innym komputerze a na tym w ogóle nie ma obrazu tylko przy przytrzymaniu guzika braightness pokazuje się napis “No signal”, próbowałem włożyć kartę graficzną od innego starego kompa (umarła płyta główna ;( ) ta karta to (nvg11am(400)), lecz niestety różnią się. Komputer uruchamia się ponieważ wiatraczek się kręci, cd rom się wysuwa.
No już, lecz i tak są te piski 1 długi 8 krótkich po tym jest gdzieś 10 sekundowy odstęp i są 2 piki i odstęp 1 sekundowy i znowu pik. Obrazu nadal nie ma.
Jaki kabel? Moja karta jest tylko wsadzona w miejsce na karte graficzną.
Powiem jeszcze że gdy dostałem ten komputer działał załadował się windows 2000 po wyłączeniu gdy pobiegłem do domu po myszkę już nie działał.(myślałem że monitor nie działa ale działa)