Brak obrazu przy rozruchu komputera

Jak odpalam kompa to nie ma obrazu. Proszę o pomoc. Komputer kupiłem na giełdzie targowej.
Specyfika:
1.5 GB RAM
500GB Dysk
Grafika Asus 512mb
A procesor nie pamiętam wiem tylko że ma 2x2.12ghz

1 polubienie

Jak odpalam samochód, to nie jedzie. Proszę o pomoc. Samochód kupiłem na giełdzie.
Specyfikacja:
Silnik 1,4
5 szt. drzwi
Koła Pirelli 14"
A napęd nie pamiętam wiem tylko, że 2x2

@Radek68 Wątpię, by autor wątku był na tyle w IT, by zrozumieć twój post

@RogateQQ Podaj pełną specyfikację kompa wraz z modelem zasilacza.
Spróbuj podłączyć do innego monitora. Ile wyjść na monitor ma komp? Dioda od dysku mruga?

Pełna specyfikacja:
1.5 GB RAM
500GB Dysk
Grafika Asus 512mb
PROCESOR : INTEL E2200 PENTIUM DUAL-CORE
Zasilacz FSP GROUP INC. model ATX-350PNF
PŁYTA GŁÓWNA : Foxconn G31MX 46GMX

1. Nadal nie wiem ile wyjść i jakich ma karta graficzna.
  2. Nie odpowiedziałeś na pytania, czy próbowałeś inny monitor podłączyć, inne złącza oraz czy dioda mruga.

Są 2 wejścia na monitor sprawdzałem obydwa i nie działa czyli w grafice i na płycie. Nie sprawdzałem pod innym monitorem ale ten mój jest sprawny.

Ile kosztował?

Jaki system?

Kosztował 20zł i windows vista

Zresetuj ustawienia bios zworką. Jak nie pomoże, to wypnij najpierw jedną kość pamięci i sprawdź, potem drugą.
Sprawdź wszystkie kable, czy dobrze podpięte. Sprawdź, czy przycisk reset nie jest zacięty.

No dobra, to teraz na poważnie.
Jak chcesz pomocy, to podaj choć podstawowe informacje.

Czy komputer się włącza? Czy wentylatory działają? Czy wydaje dźwięki (piknięcia) BIOS-u podczas włączenia? Czy dysk twardy pracuje?

A tak w ogóle to spróbuj wyjąć kartę graficzną Asusa i monitor podłącz do tej zintegrowanej (złącze D-SUB). Może pomoże…

1. Komputer się włącza i wentylatory działają
  2. Dysk twartdy pracuje
  3. Nie słychać biosu

Co dalej???

Może wyjmij jedną kość pamięci? Albo drugą? Może jedna jest walnięta. A może uszkodzona jest płyta główna… No wszystko może być, ale najpierw zrób to, co radzę wyżej.

Zrobiłem to. Nie pomaga

No to może uszkodzone są oba moduły pamięci? Albo płyta główna? Albo zasilacz nie podaje właściwych napięć?