Brak obrazu w filmach


(Monia13132) #1

Filmy avi ,klip video odtwarza mi bez obrazu tylko sam dzwięk - tak jakby to była muzyka -w windows media player i winamp idą same dzwieki i nawet z wizualizacją jak w piosence -bez obrazu. Dodam że przeinstalowałam system (xp prof. sp3 ) i zainstalowałam te same kodeki co przed istalacją systemu były ( quick time alternative,real alternative) a wtedy normalnie te filmy oglądałam -co może być przyczyną proszę o porade Z góry dziękuję


(Seba86mu) #2

Po zainstalowaniu systemu zainstalowałeś sterowniki do chipsetu płyty głównej i karty graficznej ?

To za mało.

Zainstaluj pakiet kodeków FFDShow.


(Dj Dam) #3

popieram, potrzebne ci są dobre kodeki takie jak np ffdshow lub k-lite. Mozesz zastosowac rowniez xp codec pack u mnie na tych wlasnie dziala wszystko.


(Chillout) #4

K-Lite Codec Pack Full


(Andrewdz) #5

Sądzę, że problem leży w wsparci sprzętowym dla kodeków. Gdzie w ustawieniach player'a trzeba poszukać ewentualnie jak wcześniej pisano zainstalować inne kodeki.


(Monia13132) #6

DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI oczywiście że sterowniki do karty graficznej zainstalowałam( nie wiem co to chipset karty głównej ale to co dodali do kompa na płytach to instalowałam oprócz wersji na viste) a jeśli chodzi o brak kodeków to spróbuje coś dodać z polecanych ale dziwi mnie to że wcześniej nie potrzebowałam nic więcej i te same filmy chodziły no i nie wyskakuje mi że brak kodeka tylko odtwarza jako muzyke a zamiast obrazu jest wizualizacja. A czy jeśli zainstaluje paczke kodeków np k-lite to tamte musze odinstalować?


(Chillout) #7

Nie musisz odinstalowywać. No chyba że zainstalowałaś ffdshow już. Jak tak to odinstaluj ffdshow.

Przeczyść rejestr http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... r+2.06.567 - opcja rejestr.

I zainstaluj K-Lite Codeck Pack Full.


(Monia13132) #8

Ok wypróbuje K-Lite Codeck Pack Full. Dzieki za pomoc -oby to podziałalo