Brak obrazu w filmiku po obróbce


(Chrupek14) #1

Witam. Mam filmik w .flv, z którego chciałem wyciąć niektóre fragmenty. Przekonwertowałem na .avi i filmik się normalnie otwiera, więc wrzuciłem go do Windows Movie Maker'a powycinałem niektóre fragmenty i z ~8 min filmiku miałem ~2 min, następnie dałem "Zapisz plik filmowy" i najwyższą jakość dla mojego komputera. Zapisało się, ale teraz z .avi na .wmv i po otworzeniu filmika obraz jest czarny i jest tylko dźwięk. Jak myślicie, co zrobić by był obraz? Może problem jest w tym, że Windows Movie Maker przekonwertował z .avi na .wmv?


(Atis) #2

Skoro plik AVI to do wycięcia zbędnych fragmentów użyj VirtualDub:

http://www.dobreprogramy.pl/VirtualDub, ... 13335.html

http://pececik.blogspot.com/2010/06/cie ... -film.html


(Chrupek14) #3

Jest błąd po otworzeniu filmiku w programie:

[!] AVI: Variable bitrate (VBR) audio detected. VBR audio in AVI is

non-standard and you may encounter sync errors up to 0ms when attempting

to extract WAV files or playing in some players. If this is a problem, use

Full Processing mode is recommended to decompress or recompress the audio.

(This warning can be disabled in Options, Preferences, AVI. bitrate: 96.0

± 0.2 kbps)

Do tego jeszcze w tym programie nie mam obrazu, tylko sam dźwięk. Może problem jest w tej konwersji z .flv. na .avi??

Edit:

Dobra, gotowe. Już wyjaśniam, jak tego dokonałem, może komuś się przyda, gdy będzie miał taki problem. Plik .flv przekonwertowałem na plik .wmv, później obrobiłem w Windows Movie Maker, który zapisał właśnie w pliku .wmv i dopiero wtedy przekonwertowałem na .avi.