Brak obrazu w wideo


(Piksel14) #1

Kupiłem nową kartę graficzną i od tego czasu nie mogę oglądać wideo a mam wszystkie potrzebne do tego kodery/dekodery... Proszę o pomoc ;/


(XMan) #2

Jaki system, płyta główna, karta graficzna ?

Do karty graficznej muszą być odpowiednie sterowniki a nie kodery/dekodery…

Odinstaluj kodeki i jak masz mocny komputer to zainstaluj K-Lite Codec Pack Full + Real Alternative a jak słaby to FFDShow + Real Alternative - temat :

viewtopic.php?t=230552

Do prawidłowego odtwarzania filmów, gier oraz po każdej instalacji sterowników wymagana jest aktualizacja

bibliotek DirectX 9.0 c : viewtopic.php?f=7&t=213229


(Seba86mu) #3

A czy przed podłączeniem nowej karty graficznej odinstalowałeś dokładnie sterowniki po starej karcie ? Ta czynność jest konieczna.


(Piksel14) #4

Tak, odinstalowałem :slight_smile:


(Kubal92) #5

Ściągnij AllPlayer’a. Jeszcze nigdy z nim nie miałem problemów w porównaniu do innych programów tego typu.


(Piksel14) #6

Mam AllPlayera już pół roku :stuck_out_tongue:


(Piksel14) #7

beztytuuuq0.th.jpgfhvh7.th.jpg

Przy odtwarzaniu wideo nie mam obrazu ale dźwięk mam… Możliwe że będę już miał obraz po formatce a jej nie zamierzam jej tak szybko zrobić… No więc co zrobić abym mógł znów oglądać filmy wideo?


(Seba86mu) #8

Piksel14 , zrób tak, jak napisał XMan , czyli:

Odinstaluj wszystkie pakiety kodeków, jakie instalowałeś. Po deinstalacji uruchom ponownie komputer.

Pobierz i zainstaluj pakiet kodeków FFDShow + AC3Filter. Dla plików RMVB zainstaluj Real Alternative.

Filmy odtwarzaj w odtwarzaczu AllPlayer, lub SubEdit-Player.


(Piksel14) #9

Zrobiłem tak i nadal nie działa…

PS Jak skonfigurować ffdshow przy instalacji? :slight_smile: