Brak obrazu w WMP9


(Qback1973) #1

Mam problem z Windows Media Player 9.

Jak włączę film w WMP to leci sam dźwięk - jest czarne tło.

W innych programach (AllPlayer) filmy odtwarzają się normalnie.

Problem jest tego typu że część witryn internetowych zawiera filmiki do których obejrzenia jest konieczny WMP - a mi tam leci sam dźwięk.

Ponadto na drugim profilu użytkownika w komputerze nie ma obrazu w żadnym programie.

Co może być tego przyczyną? Co mam zrobić aby to naprawić?


(Chillout) #2

Jakie kodeki masz zainstalowane?


(Qback1973) #3

na pewno K-Lite Codec Pack, a jeśli coś poza tym to nie bardzo wiem jak sprawdzić :slight_smile:


(stalesz) #4

Uaktulnij do WMP 11


(XMan) #5

Uaktualnij do WMP10 : http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Player.php

  • pobierz, zainstaluj / bez deinstalacji WMP9 /, przeczyść komputer CCleanerem :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +v2.19.901

/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.

CCleanera używaj zawsze po deinstalacji programów, sterowników oraz częstym surfowaniu w internecie.

Nic nie zmieniaj w jego ustawieniach, wystarczy :

u góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

Zainstaluj tylko kodeki :

  1. na słaby komputer FFDShow + Real Alternative Lite.

  2. na mocniejszy K-Lite Codec Pack Full + Real Alternative Lite.

Zainstaluj ponownie DirectX 9.0c : prawidlowa-instalacja-bibliotek-directx-t213229.html

Temat : problem-odtwarzaniem-filmow-avi-t325595.html?hilit=kodeki


(Qback1973) #6

Ten WMP10 do którego link podałeś nie działa na XP z SP3 :?


(Danielm86) #7

XMan , ffdshow na słabszy komputer, czyli jaki? Ja proponuję Codec Pack Advanced.


(Qback1973) #8

Zrobiłem wszystko wg instrukcji (zamiast WMP10 wgrałem WMP11, bo nie znalazłem wersji WMP10 pod XP SP3) i nadal tylko AllPlayer radzi sobie z odtwarzaniem obrazu w filmach. W WMP11 i Media Player Classic leci sam dźwięk :frowning: Czy można jakoś zastąpić WMP innym programem, który może odtwarzać filmiki on-line?


(Piotr Kluzowicz) #9

Ustaw AllPlayera jako domyślny odtwarzacz. Co do braku obrazu we wszystkich programach na drugim koncie - tam też jest zainstalowany K-Lite Codec Pack?


(XMan) #10
  • dziwne ponieważ u mnie działa i na kilkunastu komputerach które naprawiałem również ?

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Player.php

Mam Windows XP Prof. SP3 :slight_smile:

Masz zainstalowany min. .NET Framework 2.0 : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... mework+2.0

:?:


(Qback1973) #11

Mam zainstalowany .NET Framework 2.0 i 3.0

Po uruchomieniu instalki WMP z Twojego linku pokazuje się takie coś:

c5b785a61e81d90a.jpg

-- Dodane 24.08.2009 (Pn) 12:19 --

odswiezam