Brak obrazu

Witam,
Problem z płytą główną Asrock H110 Pro BTC+. Włożyłem do niej i3 7100 i Grafikę ASUS R9 270X 2GB i Crucial DDR4 2133 2GB. Problem jest w braku obrazu. Wiatraki się kręcą i nie ma obrazu. Chciałbym dodać że radiator od procesora kręci się cały czas, a od grafiki kręci się chwile i przestaje i zaraz to samo.
Jest wszystko podpięte od kostki zasilającej płytę do zasilania 4-pinowego sata do pcie. Wszystko jest zasilane zasilaczem Zalman ZM 500-LX. Prosiłbym o pomoc/poradę. Z góry dzięki.

Wpiąłeś martwą grafikę to się nie dziw. Wyciągnij radeona, podepnij monitor w płytę główną i zobacz czy hula.

Grafika jest Żywa bo ją używam, a do płyty bezpośrednio nie ma jak podłączyć.

Jest DVI-D na płycie głównej, więc jest jak.

… Skoro nie daje obrazu, to jest pierwszym kandydatem na pogrzeb.

Nie wydziwiaj i podłącz integrę, tak jak Pancia radzi, jak problem zniknie, to karta do znajomego (i po powtórzeniu)-> piekarnik/śmietnik.

Ale na chacie mam 5 kompów na każdych z nich działa. Wczoraj była testowana w fure marku i było ok. O czym wy gadacie że grafika zdycha

Inne karty graficzne działają na tej płycie?

Właśnie jest w tym problem, że nie. A nie mam tej przejściówki.

a na Allegro nie ma za 20 zł? Zresztą wróć, nie musisz podpinać monitora do drugiej karty, wystarczy TV, tak już chyba masz HDMI.

No to płyta uwalona. W końcu “pokoparkowa”. Lekko nie miała.

Możliwe, ale spróbuję jeszcze pod te hdmi.

Ale zresztą jak podłączę HDMI do grafiki to co to za różnica jeżeli nie ma obrazu na zwykłym Kablu DVI w monitorze… A jest sprawna bo teraz z niej korzystam na swoim kompie.

Nie do niej, tylko do innej karty, która na chwile wejdzie do komputera z którego wyjąłeś “podejrzaną”… Inna karta w podejrzany komputer, to podstawa:)

mam ten sam problem. trstowana na kilku zasilaczach, Cpu drugie tez juz sprawdzone i nic. wiatraki kreca i cisza. wyciaganie baterii i czekanie cala noc tez nie dalo rezultatu…

Trochę nieaktualny temat😁