Brak obrazu

Komputer działał normalnie dopóki nie odpaliłem programu zwanego easy tune od gigabyte program pobralem ze strony producenta i zmieniłem tam ustawienia tatkowania zintegrowanej karty graficznej i ramu żeby zobaczyć czy ten program działa i był potrzebny restart i gdy komputer sie wylaczyl czyli ekran zgasl to wentylatory nadal sie kręciły a gdy poruszam myszka ona się świeci na 5sek i przestaje a normalnie świeciła się ciągle
Prosze o pomoc!

Komputer
Płyta główna gigabyte a320h-m
Procesor ryzen 5 2400g
Ram g.skill taktowane z profilem xmp 3000mhz bez 2133mhz
Zasilacz 700w zapomniałem jaki

Tryb awaryjny, wywalenie programu. restart. Podkręcanie integry to nie jest dobry pomysł

Jak mam odpalić tryb awaryjny jesli nic na ekranie nie widze ?

A młotkowo-- przerwij z 3 razy uruchamianie systemu/komputera. uruchom. 5 sek - wyłącz guzikiem. sam wejdzie w tryb awaryjny

Przeczytałem i nadal nie wiem jak włączyć tryb awaryjny bez obrazu

Jeśli nie widzisz ekranu, to albo musisz wyłączyć komputer w trakcie uruchamiania, czasami ze 2 razy, albo mieć nośnik startowy. Odpalasz instalkę, SHIFT + F10, wyskoczy konsola, wpisujesz bcdedit /set default bootmenupolicy legacy po wykonaniu opcji automatycznie restart i trzymasz F8. Wybieramy odpowiedni tryb.
default w nawiasach klamrowych.

Swoją drogą warto po instalacji systemu uruchomić konsolę jako admin i dodać taką opcję na przyszłość. Nigdy nic nie wiadomo.

Problem rozwiązany wystarczyło tylko zresetować bios
:sweat_smile:

Raczej normalne jak się ustawienia biosu pozmieniało. Ostatecznie ta aplikacja do tego jest.

No racja