nie mogę połączyć się ze serwerem gry, cały czas pojawia mi się komunikat ‘Zostaniesz połączony z serwerem…’.
Problem pojawił się nagle i nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, wcześniej wszystko normalnie działało.
Support gry jak na ten moment nie ma pomysłu jak rozwiązać ten problem i mówi że wina jest po mojej stronie a nie serwera.
Mój dostawca internetu zarzeka się że z jego strony wszystko jest ok.
Łączę się za pomocą routera, lecz mam możliwość połączenia za pomocą modemu lecz to nic nie daje. Problem występuję również na wszystkich komputerach podłączonych do sieci.
Restarty modemu nic nie dają.
Zamieszczam zdjęcia z pingu, telenetu oraz tracert serwera.
Albo kontakt z administratorem serwera. Spróbuj połączyć się pod innym nickiem, może nie masz bana na IP, a jeśli tak, to możesz spróbować odłączyć modem na 24 lub 48 godzin i liczyć na to, że twoje IP się zmieni i spróbować połączyć się z serwerem.
Jestem w stałym kontakcie z administratorem, lecz on sam nie wie o co chodzi, czekam na odpowiedz i będę mógł powiedzieć mu to co dowiedziałem się od Ciebie, że wina jest po ich stronie. Nie ma znaczenia pod jakim nickiem się podłączę bo i tak nie działa.
Lecz nie przyniosło to nic dobrego wręcz przeciwnie, ten program nie nadaje sie do użycia w tym przypadku ponieważ nie mogłem połączyć sie na te serwery co wcześniej mogłem.
Po usunięciu wszystko działa tak jak powinno, nie mogę nadal połączyć się na ten jeden serwer, ale reszta działa ok.
Może polecisz mi jakiś inny program którym będę mógł spróbować w taki sposób uruchomić grę ?
Jeśli chcesz się upewnić, że problem nie leży po twojej stronie, to możesz uruchomić Wireshark i śledzić połączenie, jeśli będą jakieś błędy, możesz je zgłosić administratorowi serwer i powinien wiedzieć co dalej zrobić.
Czekam juz ponad 48h na odpowiedź i możliwe ze się prędko sensownej nie doczekam, więc muszę sam zacząć coś ‘działać’
Tak jak wspominałem masz pomysł jak ukryć moje IP bądź jakoś je podmienić przed serwerem? Istnieje taka możliwość?
Druga rzecz jaka mi przychodzi do głowy to internet ze zmiennym IP. Zastanawiam się czy jest takie urządzenie które mógłbym podpiąć do USB i korzystałoby mi z internetu z karty SIM na której miałbym wykupione pakiety?
Możesz podłaczyć telefon i wykorzystać go jako modem do sieci 3G, wtedy bedziesz miał inne IP, a przede wszystkim od innego dostawcy. Jeśli mimo to nadal nie bedzie połączenia z serwerem to pozostaje analizować połączenie.
O Bardzo możliwe, lecz dziwi mnie brak jakiejkolwiek wiadomości od obsługi serwera, powinni wiedzieć że tak się stało a mówią ze z ich strony jest wszystko ok. Pomijając już ten temat czy jest urządzenie które podlacze do USB włożę SIM i będę miał internet, nie chce używać do tego telefonu ponieważ gra działa 24h i nie mógłbym się ruszyć z domu. Druga sprawa jest to czy można zmienić bądź ukryć jakoś IP przed serwerem?
Tak, są takie modemy. Możesz spróbować zmienić obecne IP. Jeśli masz taką możliwość, zaloguj się do modemu, sprawdź kiedy wygasa dzierżawa adresu IP, załózmy że jutro o godzinie 10 rano, wówczas wyłączasz modem z prądu o godzinie, np. 9.30 i włączasz ponownie godzinę lub dwie, lub jeszcze później tak, aby twoje IP trafiło do innego użytkownika sieci i żeby do Ciebie mogło trafić nowe IP. W innym przypadku możesz skorzystać z serwera proxy, serwera VPN, tunelowania SSH itp.