Witam.
Sama funkcja “zgłoś” na + , ale ocena recenzji już nie bardzo, może dojść do nadużyć, konkurencja, może ostro zaniżać ocenę. Swego czasu była ostra “wojna” pod programami AV, nie wyszło z tego nic dobrego.
BTW> CO do tej “recenzji” pod linkowanym programem, to jakaś kpina, zatwierdzał ją automat? Przecież to nawet na komentarz się nie nadaje…
@semtex głęboko wierzę, ze rozsądnych użytkowników jest więcej, o ile czasem trafiają się wojenki to ocena za pomocą na przykład 5 małych gwiazdek nie powinna być szkodliwa, i zbyt inwazyjna. Nie chodzi mi o dawanie możliwości komentowania recenzji ale o szybką ocenę jej przydatności. Czasem pod programem jest kilka recenzji a czasu starczy na przeczytanie jednej góra dwóch. Takie gwiazdki ułatwiają wstępną selekcję podczas czytania.
to w niczym nie pomoże, a wręcz zagmatwa obraz - ocene możesz sobie wyrobić po komentarzach (od tego chyba są)
ps. tak samo oceny użytkowników
Głos większości nie zawsze jest głosem rozsądku. W komentarzu można zawsze dać wyraz swojego punktu widzenia i można dać uwagę do tego, co recenzja jest warta. Wiem, że redakcja czyta wpisy komentarzy. Zawsze może się odnieść do zasadnych opinii o recenzji. Ja w zeszłym roku, dopiero po 5 dniach zobaczyłem swoją recenzje pod programem. W końcu, są podane kontakty do moderacji na DP, gdyby w natłoku wpisów, coś byłoby niezauważone, czy pominięte.
Nie chciałbym “opiniotwórczego” trollingu. Z punktu widzenia korzystacza z wiedzy o programach, z wpisów na DP, nie chciałbym, żeby znowu były restrykcyjne ograniczenia komentowania pod programami AV. (Zauważone wyżej).
Jest nieźle i jest na pewno kolejka chętnych do zepsucia wszystkiego, i negowania.
@Bogdan_G Poprawione.
Jak widać na moim przykładzie, dotychczasowy sposób nie zadziałał.
Ocena recenzji nie ma polegać na blokowaniu ich, tylko na szybkiej informacji zwrotnej. Zarówno dla recenzującego, jak i potencjalnych czytających. Nie blokuje to w żaden sposób wystawiania komentarzy. Ani wyrobienia sobie własnego zdania.