Brak opcji “rozszerzenia” w zakładce nagrywanie w dźwiękach

A więc tak chciałem włączyć opcję tłumienie zakłóceń i nie mam zakładki Rozszerzenia
Wiem że potrzeba jakieś sterowniki ale nie wiem jakie :confused:
Pomoże ktoś?

Model Płyty głównej:
TUF Z390-PLUS GAMING

Sterowniki realteka
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/01AUDIO/DRV_Audio_RTK_SZ_DTSC_TSD_W10_64_VER6018666_20190611R.zip
Po instalacji w panelu sterowania powinien się pojawić panel zarządzania realteka.

1 polubienie

no instaluje już czekaj

Mam to w zip i otwieram i które mam to zainstalowac

jesteś?

Nie chce mi się tego pobierać, żeby za ciebie sprawdzić. Na pewno jest tam jakiś plik install.exe setup.exe czy coś takiego…
Wrzuć ew. zrzut ekranu, jakie masz pliki po wypakowaniu jeśli sobie nie poradzisz.

właśnie zrobiłem Setup.exe zainstalowałem

dalej

Postaraj się pisać pełnymi zdaniami, bo ja kompletnie nie rozumiem co próbujesz mi przekazać i nie pisz post pod postem, kiedy on nic nie wnosi, a możesz wyedytować poprzedni.

Dobra a więc tak chce mieć zakładke rozszerzenia gdy wchodzę w panel sterowania i dźwięk i nagrywanie i klikam na swój mikrofon prawym przyciskiem myszy na właściwości i chce mieć tam zakładke rozszerzenia a i czy masz jakiegoś np. steama
żeby pisać bo tak chyba będzie lepiej

Otwierałeś ten panel w panelu sterowania?

Nie mam w panelu sterowania Realtek HD Audio Manager
i mam Windowsa 10

Klikasz na menu start i piszesz “panel sterowania” wyszuka Ci stary panel sterowania i tam już znajdziesz ikonę do menadżera realtek.

ja mam coś takiego

Z menu widok gdzie masz teraz ustawione według kategorii zmień na widok ikon.

nie widze tego

Nie ma realteka :smiley:
Jesteś pewien, że zainstalowałeś te sterowniki?
Może @Dimatheus coś więcej podpowie, bo on w dźwięku siedzi :wink:

może jeszcze raz zainstaluje to zaraz będe

Wrzuć zrzut ekranu, jakie pliki masz po wypakowaniu zipa.

Masz

Spróbuj przez plik AsusSetup.exe

Zrobiłem mam jakiś plik Realtek Audio Console jak kilkam w start