Na pasku zadan obok ikonki polski programista,jest mała strzałka pokaż ukryte ikony,kliknij dostosuj i wejdz…dalej juz sobie poradzisz…panel sterowania musi być,nie ma wyjscia
jeszcze raz spróbuj wejsc do panelu sterowania nstp klknij wygląd i personalizacja… i musi byc. panel nvidia.tak jest przynajmniej u mnie…w kazdym razie sprawa jest dziwna… w kazdym razie po nowym roku pewnie sie znajdzie czesc
I ja mam podobny problem. Tylko nieco odmienny, gdyż pojawił się po kolejnej aktualizacji NVIDIA.
Już od pół roku nie mogę uruchomić Panelu Sterowania NVIDIA.
Komunikat jaki otrzymuje to:
"Program NVIDIA Control Panel Application, 3.9.731.0 przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu.
System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie." #Zamknij program#
Pomimo klikania na #zamknij program# nic się nie dzieje. Zamyka się tylko okno powiadomienia.
Nadal mam możliwość wywołania: Panel Sterowania NVIDIA. I tak w kółko!
Problem pojawił się po wiosennej aktualizacji, którą zalecono odinstalować i czekać na kolejną, już wolną od błędów aktualizację. Teraz mam zainstalowaną aktualnie wersję 285.62. Lecz problem nadal jest.
Przedtem, przez kilka lat nigdy nie miałem takiego problemu. Teraz, pomimo wielokrotnych różnych prób, w tym odinstalowania całości NVIDIA i ponownych instalacjach (nawet wcześniejszych wersji: 270.61, 275.33) nadal “pada” mi w trakcie uruchamiania Panel Kontrolny Nvidia.