Brak planu zasilania "wysoka wydajność"

Sprzęt: Laptop HP Pavilion 15,6″ 15-eh1000, Windows 11 Home
Jak w temacie wchodząc przez panel sterowania w opcjach zasilania mam tylko i wyłącznie plan „zrównoważony”. Odpalając opcje zasilania z zasobnika mogę zmienić plan na „wysoka wydajność” ale faktyczna wydajność nie rośnie zauważalnie czyli krótko mówiąc nic nie daje ta zmiana. Podejrzewam, że opcja w panelu sterowania wydajnością laptopa jest chyba ukryta i nie znam sposobu aby ją ujawnić. Tworzenie nowego planu zasilania z nazwą „wysoka wydajność” nic nie daje i dalej jest to samo. Proszę o podpowiedź jak uruchomić plan zasilania wysoko wydajny w tym modelu laptopa.

Próbowałem to i nic nie zmienia.

Plan zasilania odpowiada za ustawienie poziomu taktowania i zużycia mocy (TDP). Wysoka wydajność po prostu cały czas daje 100% częstotliwości procesora do dyspozycji, w przeciwieństwie do planu zrównoważonego - gdzie pełne taktowanie jest aktywowane w razie potrzeby.

To wszystko.

Microsoft zmienił w jakiejś wersji sposób zarządzania energią i plan „Wysoka wydajność” może się w starym panelu sterowania nie wyświetlać.

Można to przywrócić, ale bynajmniej ja nie widzę dużej różnicy.
Jako administrator w cmd.exe:
Power Saver
powercfg -duplicatescheme a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a1

Balanced
powercfg -duplicatescheme 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e

High Performance
powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

Ultimate Performance
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Ja właśnie w 10 szukałem tego planu i w starym panelu już to właśnie zmienili.
Nie ma dostępu (przynajmniej u mnie) do innych planów od zrównoważonego.
Można jedynie go obecnie włączyć poprzez opcję „utwórz plan zasilania”.
To oczywiście dotyczy Windows 10 a nie 11, ale może komuś się przyda, jeśli szuka tego planu obecnie w Windows 10.