Brak pliku NTLDR. Co zrobic.?
FindYourself ,
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
majster to jak … pomozesz mi? boo pozyczylem laptopa od znajomego i za jakies 40 min ma byc po niego.
– Dodane 07.03.2010 (N) 16:24 –
Dodam tyle , ze wyczytalem na innych forach , ze mam skopiowac pliki z plyty
''copy dysk:\i386\ntldr d:\
copy dysk:\i386\ntdetect.com d:\ ‘’
Ale gdy daje takie polecenia , Xp nie moze odnalezc okreslonego pliku.
Tyle to sam potrafilem znalezc . Bardzo dziekuje za konkretna pomoc. =D>
A zamiast szydzić z tego że ktoś odesłał Cie do Google pokombinowałbyś z tymi poleceniami kopiowania, tzn. dokładnie z literami dysków?
mysle ze wpisuje polecenia ok . ale wyskakuje ze ‘‘nie mozna odnalezc okreslonego pliku.’’
To, że na jakimś forum zostały podane w poleceniach akurat takie litery dysków, nie znaczy, że u Ciebie będzie tak samo.
wiem wiem. w moim przypadku E
No cóż. Jeśli masz oryginalną płytkę instalacyjną Windowsa to uruchom komputer z tej płytki, następnie wybierz opcję instalacji systemu, pojawi się komunikat, że na dysku jest już Windows i czy go naprawić. Potwierdź naprawę i po krzyku. Jest jeden minus - jeśli płytka instalacyjna jest np. tylko z SP2 to niestety późniejsze poprawki Microsoftu czy też SP3 musisz doinstalować odrębnie.