Witam mam taki problem że gdy gram w csa mam po 150-200fps jednak gdy jest grubsza akcja np 5v5 na A to fps spadają do 100-90 fps i gra jest strasznie nie płynna i ciężko jest celować w kogoś ma ktoś pomysł w czym jest wina ?
Wersja systemu
Pełna specyfikacja techniczna komputera
Sterowniki czy masz aktualne
Temperatury
Wersja systemu:21H1
Procesor i5 760 2.8ghz
Ram 8gb
Karta graficzna geforce GTX 1050 3gb
płyta główna gigabyte GA-P55-UD3L
Dysk ssd 256gb
Sterowniki Aktualne
Temperatury patrzałem podczas gry są spoko nic sie nie grzeje ;D
Od początku masz te spadki ?
Raczej tak dodam że w innych grach nie występuje takie coś
Naprawdę i5 760 czy miało być 7600? Ta gra siedzi na procesorze i jak jest kiepski to właśnie takie ścinki występują.
Szczególnie, że silnik Source, na którym bazuje CS:GO mocno siedzi na pojedynczym rdzeniu, a ten 11 letni procesor już nie słynie z dobrej wydajności jednowątkowej
niby prawda ale patrząc z punktu widzenia ze wystepuje w spadku ponizej 100 fps to troche dziwne imo
a jeśli nawet czy podrkęcenie procka coś by pomogło bo narazie nie mam za bardzo jak kupic nowego ;d
albo ewentualny powrót do starszej wersji systemu win 7
Podkręcenie procka by wyszło drożej, (specjalne chłodzenie) lub by płyta nie wytrzymała, to emeryt nie katuj, bo padnie.
To nie są wielkie koszty, spokojnie odkładaj i za 600-700 zł złożysz z nowych taki, że CSGO będzie hoho działał.
Swoją drogą pierwszy raz widzę kogoś z 1050 3 GB, wiem, że była, ale to biały kruk niemal.
Niestety Ta wymiana Ciebie czeka, bo komputer to złom i nic w nim nie zmodernizujesz, zaś jego szanse na całkowity zgon są duże.
Plus taki, że nówka (bez dysku i systemu) za niecałego tysiaka w sklepie będzie spokojnie, jak zostawisz obudowę, to nawet taniej. Dołożysz swoja kartę, i dzięki 3 gb vram, odpalisz wszystko (może bez cyberpunka i rdr2). Tylko to musisz zacząć odkładać, bo obecna maszyna może dosłownie w dowolnym momencie paść, a naprawiać nie ma czym - brak pewnych części. ;-0