Brak połączenia po resecie routera

Witam, po resecie routera huawei nastąpił krach w dostępie do netu. Nie mogę się połączyć bo ciągle wyskakuje ze klucz zabezpieczeń niepoprawny jest, nie mogę wejść na stronę routera bo nic się nie ładuje w dodatku jak wpisuje ipconfig to pisze ze nośniki odłączone. Tak jest na obydwu laptopach, do routera podłączony jest telewizor i tam wszystko dziala poprawnie. Juz próbowałam wiele rzeczy, po wygooglowaniu problemu ale nic. Nawet cofnięcie systemu na jednym laptopie nie pomogło, odinstalowanie karty i zainstalowanie ponowne tez nic. Pisze to z tel wiec sorry za błędy jak będą. Ktoś ma pomysl co jeszcze mozna zrobić

Tak. Wklepać hasło, które jest zapisane na naklejce, na obudowie routera.

Zgodnie z informacjami zamieszczonymi w poście, najlepszym rozwiązaniem będzie przeczytanie instrukcji obsługi od routera. Tam będą podane adresy ip, domyślne hasła itd.

Lol człowiecze, wklepywałam wszystko co możliwe i dalej nic. Router nie ma instrukcji, na routerze po polsku jedynie hasło itp reszta po chińsku

No to wymienić router, na taki który instrukcję ma. O ile wiem każdy dostępny na rynku sprzęt ma dostępną instrukcję, nawet jak w pudełku nie ma książeczki, to może być pdf na stronie producenta lub np. dołączona płytka.

Owszem znalazłam małą instrukcje w pudełku. … yyy… tez po chińsku :cry: router przyszedl od lokalnego dostawcy to raczej ot tak sobie nie zmienię

Szkoda tylko, że nie podajesz:

• modelu urządzenia,
  • dostawcy,
  • rodzaju internetu (telefoniczy DSL? LTE? radiowy?)
  • w jakim celu go resetowałeś do ustawień fabrycznych?

Hej,

A nie możesz połączyć się z routerem kablowo?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Już ok, dostawca przyjechał i naprawił, jak powiedział gdzie był problem to napiszę.

-model urządz. szukałam ale jak pisałam wcześniej, tylko nalepka od dostawcy z hasłem po polsku reszta po chińsku

• dostawca lokalny
  • chyba dsl
  • z głupoty… ciągle mi wyskakiwała weryfikacja od google, czy nie jestem bootem przy wyszukiwaniu czegoś, to chciałam spr czy reset routera nie pomoże na to…

kablowo nie, nie mogłam się połączyć, ani na swoim, ani na tym drugim laptopie też nie

Dzięki