Brak połączenia w routerze TL-WR340G

Witam ! :smiley:

Od kiedy, gdy posiadam modem z multimedii nie moge podłączyć routera z modemem. Mam tylko laptopa i chciałbym żeby routera nie musiałby być do niego podpięty. Przechodze do problemu, mam statyczne ip. Wiem jak router ma być podpięty. Kiedy go wyszukuje moge go znaleść, lecz cały czas pisze błąd połączenia itd. Raz udało mi się go dobrze podpiąć ale nie mogłem wtedy jednocześnie mieć podpiętego telefonu do wi-fi ponieważ wtedy nie było internetu na laptotopie (I w drugą strone :-(). Nie wiem co mam robić. Nie wiem jak go mam podpiąć.

Liczę na pomoc, pozdrawiam. :smiley:

dorent123 ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Zresetuj router do ustawień fabrycznych.

Próbowałem, ale dalej nie umie go poprawnie zainstalować :-(.

OK.

Od początku.

Resetujesz router do ustawień fabrycznych, przyciskiem z tyłu obudowy.

Uruchamiasz go i powinien pojawić ci się w otoczeniu wifi zazwyczaj z nazwą jako model routera.

Okno przeglądarki i adres: 192.168.0.1

czy to już znasz ?

Domyślam się, że modem z routerem podłączyłeś poprawnie tzn w odpowiednie gniazda…

Tak wszedłem na strone użyłem szybkiej instalacji wpisałem wszystkie dane ale nic, sklonowałem mac i nie wiem co moge jeszcze zrobić.