Brak połaczenia wifi-Windows vista


(dawqaz) #1

Witam

przeinstalowałem na laptopie windows 7 na orginalną viste(dodam ze jest ona jeszcze po angielsku) i mam teraz internet ale tylko przez kabel nie moge sie połaczyc z routerem ktoś wie jak to zrobic?

instalowałem juz sterowniki Realtek WLAN niestety to nie pomogło.


(falcon89) #2

W Menadżerze urządzeń (w menu start wpisz devmgmt.msc ), kliknij prawym na urządzenia z żółtymi wykrzyknikami, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum, podaj identyfikatory wszystkich urządzeń i ich nazwy).


(dawqaz) #3

dodam ze viste mam po angielsku i nie wiem jak wejsc w indetyfikatory sprzętu,więc tak zółty wykrzyknik mam przy ethernet controller wchodze w własciwosci pózniej daje szczegóły i mamproperty i value(w tym tylko ethernet controller)


(falcon89) #4

nVidia-Hardware-ID-Copy.png


(dawqaz) #5

PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_042A1468&REV_01

PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_042A1468

PCI\VEN_168C&DEV_001C&CC_020000

PCI\VEN_168C&DEV_001C&CC_0200


(falcon89) #6

Pobierz http://sendfile.pl/90154/vista-7.7.0.498-whql.zip i wypakuj.

W menadżerze urządzeń kliknij prawym na kartę sieciową (Ethernet controller), Aktualizuj oprogramowanie sterownika… (Update Driver Software), wybierz Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika (Browse my computer for driver software), następnie wskaż folder z wypakowanym sterownikiem i kliknij Dalej (Next), uruchom ponownie system.


(dawqaz) #7

dzięki wielkie pomogłes! !!