Brak połączenia z internetem - netia


(Kamiloremek234) #1

Witam!

Wujek przywiózł laptopka z Angli. Windows xp, procek coś koło 2ghz, 1gb ramu.

Chce podlączyc internet. Modem neti. Podlaczam, instaluje wszystko. Jest ok. Lampki na modemie sie swieca.

Ale nie ma polaczenia. W panelu sterowania tam gdzie sa polaczenia jest tylko polaczenie lokalne (kabel sieciowy odlaczony)

Modem podlaczony przez usb jak wiadomo.

Czy reinstalacja systemu pomoze? Wszystko jest niby ok, ale windows nie tworzy polaczenia. Po recznym stworzeniu polaczenia tez go nie ma.

O co chodzi?

Pozdrawiam,

Kamil


(Uzi) #2

Witam serdecznie

Co to za modem ? Próbowałeś innych sterowników ?


(ktośtam) #3

Nie ma ten modem portu Ethernet? Nie idzie go podłączyć inaczej jak przez USB?


(Kamiloremek234) #4

Mogem jakis sagem. Innych sterowników próbowałem i nadal nic.

Modem portu Ethernet nie ma. Zawsze był przez usb i działał.


(Marchelmx) #5

Czy po instalacji nie uruchamia się aplikacja do zarządzania połączeniem?

Z tego co pamiętam po instalacji modemów podłączanych przez USB była dostępna aplikacja umożliwiająca połączenie z internetem, przeglądanie poczty itp.


(system) #6

Hmm, to Sagem F@ST 600?

Miałem takiego w neo. Z tego co pamiętam to w Neti jest jakiś serownik do obsługi modemu i przez niego należy się łączyć.


(Kamiloremek234) #7

Tak, prawdopodobnie on. Owszem jest. Zielona strzałka na pasku, ale zadnych danych nie przesyla bo pisze. Do tego chyba powinien byc widoczny w polaczeniach, albo?


(greh) #8

A nie da się "wejść" w tę zieloną strzałkę i kliknąć połącz lub coś w tym stylu? :wink:


(fiesta) #9

conix , proszę nazwać temat konkretnie.

Zignorowanie prośby topic :arrow: Śmietnik.


(Kamiloremek234) #10

Owszem, da się. Tam jest niby połączenie. Ale bajty odebrane/wysłane = 0.

-- Dodane 26.10.2010 (Wt) 11:14 --

Dobra panowie, reinstalacja systemu operacyjnego pomogła.

Cos nie tak z programem internet adsl bylo, ale juz jest ok :smiley:

Tak czy siak dzieki za pomoc :smiley: